Yozgatlı şehit: Televizyon izlemeyin baba!

Yozgatlı şehit: Televizyon izlemeyin baba!


Hakkari Yüksekova'da şehit olan Yozgatlı Er Lokman Eker'in babası Ali İhsan Eker, oğlu Lokman Eker ile en son yaptığı telefon görüşmesinde, askerin "Televizyonları izlemeyin" dediğini söyledi. Acılı baba, "Bu vatan hepimizin, bu evlatlar hepimizin. Vatan soğolsun" dedi.




Öte yandan, şehit er Eker'in amcası Fahri Eker, kalp krizi geçirerek hastahaneye kaldırıldı. Amca Eker'in durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Yozgat merkeze bağlı Buzacıoğlu köyünde taziyeleri kabul eden şehit er Lokman Eker'in babası Ali İhsan Eker,oğlu ile en son Ramazan Bayramın'da görüştüğünü ifade ederek, "Bu vatan hepimizin. Bu evlatlar hepimizin. Vatan sağolsun. Biz kendi çocuklarımızdan çok diğer şehit yakınlarına üzülüyoruz" şeklinde konuştu.

Oğlu ile en son Ramazan Bayramında konuştuğunu belirten baba Eker, önceki gün köy muhtarının oğlunun kendisini arayarak tezkere almaya çok az kaldığını ifade ettiğini sözlerine ekledi. Baba Eker, oğlunun operasyonlar ile ilgili herhangi bir şey söylemediğini, ancak, "Televizyonları izlemeyin baba" dediğini belirti. Diğer yandan köyden 10 kişinin daha askerde olduğu öğrenildi.

Öte yandan, yeğeninin şehit olduğunu öğrenen Amca Fahri Eker, kalp krizi geçirerek hastahaneye kaldırıldı. Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Sezai Akgün, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve çok sayıda yönetici, şehit erin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit erin cenazesinin yarın defnedilmesi bekleniyor.

Konular