evlenme arefesi

[size=18px][color=darkblue]merhaba muhammed hocam..ben bir arkadasımın durumundan bahsetmek istiyorum...6 ay önce nişanlandı,ıkı gün içerısınde karar verdı o kişiyle nısanlanmaya..cevresındekıler o kişiyle nısanlanmasını cok ıstemıslerdı..ıkıncı görusmede evet dedi..ama cok emın olmayarak..suan nısanlı,ama bu seferde belkıde emın olmadan, evet dedıgı için kararsızlık yasıyor hatta evlenmek ıstemıyor sevmıyorum dıyor...cocuk ve aılesı cok iyi ınsanlar..ve cok sevıyor üzerıne titrıyor..hatta arkadasım sevmıyorum demesıne ragmen cocuga, zamanla gecer seversın dıyor..olumlu karsılıyor..ama arkadasım hayattan zevk almadıgını hıcbırsey ıstemedıgını soyluyor..bu benım kısmetım sanırım dıyor..sevmeyerek evlenecegım dıyor..düğün gününün gelmesını hiç istemıyor,ayrılırsa aılesının üzülecegını ve karsısındakı ınsanın üzülecegını düşünüyor..sizce hocam nasıl düşünmelı ne yapmalı..eskı neşesını kaybetti..

mbozdag Tarih: 05.03.2008 23:40:02


Aşık olması şart değildir, ama sevmesi gerekir. En azından ahlakını, edebini kişiliğini, tertibini, sorumluluk anlayışını, ailesine sahip çıkma gayretini vb beğenmesi gerekir. Bu ve benzeri ahlaki özellikler itibariyle eleştirebielceği bir şey yoksa, evlenince sever. Zira evlendikten sonra cinsel deneyimden itibaren aşk söner ve insanlarin kiyiliklerinde ustunluk varsa o zaman gercek sevgi doğmaya başlar. Yok eğer yoksa, aşk sönünce evliler ortada kalakalırlar ve sonları ayrılmak olur. Kimşe aşkına güvenmesin, ama aşkın yokluundan da endişelenmesin.

Adayının ahlaki durumunu çok iyi araştırsın... öyle filancalar üzülürse demekle olmaz. çocuk yapıp ayrılmak daha mı az üzecek. akıllıca karar vermek gerekir.

Tabii bu çekinme kendine güvensizlikten de kaynaklanıyor olabilir. Adayından çok kendisinin bu sorumluluğa hazır hissetmemesi sözkonusu olabilir. Öyleyse de endişe etmesin, insan alışıyor. Bu evlilieği eninde sonunda yapmak isteyecek.. Erteledikçe daha zor olur.

Yeter ki kişiliği temiz bir insan bulsun. Çocuk ve ailesi çok iyiyse daha ne, başına bela mı arıyor... Bundan başka insanın arayabileceği mantıklı bir değer olamaz. Eğer gercekten hayırlı ve mutlu bir evlilik arıyorsa... Ama o çok iyi sözü havada kalmasın. iyi araştırsınlar.

Selamlarımla. [/color][/size]

1 yorum

evlenme arefesi

güzel paylasım tesekkürler.

10.03.2008 - talib

Konular