SENİN KELİMEN HANGİSİ ?

[center][b][size=3][color=purple]Değerli gönül dostlarımız size nacizane bir önerimiz vardır. Şimdi bir kelime yazacağız benden sonra yazan kardeşimiz benim yazdığım kelime üzerine bir cümle ile bile olsa hissiyatını, onda oluşturduğu ilk anlamı yazacak. Benden sonra ki arkadaşımızda kendi seçeceği kelimeyi yazacak ve ondan sonra yazacak kardeşimize bir üsttekinin kelimesini açıklayıp kendi kelimesini yazacak ve bu şekilde devam edecek inşaAllah.
Farklı bakış açılarının güzellikleri getireceğine inanıyoruz. Rabbim tüm dostlardan rası olsun.
İlk kelimemiz "VEFA" olsun[/color][/size][/b][/center]

SENİN KELİMEN HANGİSİ ? yorumları

  • Image Description
    beyaz.nur
    22.03.2009

    hesra kardeşim bu vefa üzerine yazdıkların kendi cümlelerinle kurduğun şeylermi acaba ???
    öyleyse eğer muhteşem bir yazı olmuş :)
    sabır üzerine yazı yazın demişsin de ben böyle anlamlı cümleler kuramam heralde :)

  • Image Description
    hesra
    15.03.2009

    [center][b][size=3][color=green]Vefa, dost ikliminde yetişen güllerdendir. Onu düşmanlık atmosferinde görmek nâdiratdan ve hatta mümkün değildir. Vefa, duyguda, düşüncede, tasavvurda aynı şeyleri paylaşanların etrafında üfül üfül eser durur. Kinler, nefretler, kıskançlıklar ise onu bir lâhza iflah etmez öldürür. Evet o, sevginin, mürüvvetin bağrında boy atar, gelişir, düşmanlık ikliminde ise bir anda söner gider.
    Vefayı; insanın, gönlüyle bütünleşmesi şeklinde tarif edenler de olmuştur. Eksik olsa bile yerindedir. Doğrusu, kalbî ve ruhî hayatı olmayanlarda vefadan bahsetmek bir hayli zordur. Konuşurken doğru beyanda bulunma, verdiği sözlerde, ettiği yeminlerde vefalı olma gönül hayatına bağlıdır. Kendini yalan ve aldatmadan kurtaramayan; her an verdiği söz ve yeminlere muhalif hareket eden ve bir türlü yüklendiği mesûliyetlerin ağırlığını hissetmeyen iki yüzlü ve müraî tiplerin gönül hayatları olabileceğine ihtimâl vermek, sadece bir aldanmışlıktır. Böylelerinden vefa beklemek ise bütün bütün gaflet ve safderûnluk ifâdesidir.
    Evet, vefasıza güvenen er geç iki büklüm olur. Onunla uzun yollara çıkan yolda kalır. Onu rehber ve rehnümâ (yol gösterici) tanıyanların gözü, daima hicranla dolar.

    "Vefa umarken ondan
    Doldu gözüm hicrandan
    Kaldım yaya dermandan.."

    Buyrun sizde SABIR uzerine yorum yazin efendim ... [/color][/size][/b][/center]