Evliya olan Ehl-i sünnet âlimleri...

[size=18px][color=blue]“Evliya olan Ehl-i sünnet âlimleri, kalb, ruh mütehassısları olup, herkesin bünyesine ve hastalığına ve zamanının zulmetine ve fesadına uygun ruh ilaçlarını, hadis-i şeriflerden seçerek söylemişler ve yazmışlardır.

Resulullah, dünya eczanesine yüz binlerce ilaç hazırlayan baş tabip olup, Evliya olan Ehl-i sünnet âlimleri de, bu hazır ilaçları, hastaların dertlerine göre dağıtan, emrindeki yardımcı tabipler gibidir. Hastalığımızı bilemediğimiz, ilaçları tanımadığımız için, yüz binlerce hadis içinden, kendimize ilaç aramaya kalkarsak, (Allergie) aksi tesir hasıl olarak, cahilliğimizin cezasını çeker, fayda yerine zarar görürüz. İşte bunun için, hadis-i şerifte, (Kur'an-ı kerimi kendi anladığına göre tefsir eden kâfir olur) buyuruldu. Mezhepsizler, bu inceliği anlayamadıkları için, (Herkes Kur’an ve hadis okumalı, dinini bunlardan kendi anlamalı, mezhep kitaplarını okumamalı) diyerek, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarının okunmasını yasak ediyorlar. Bütün Müslümanları felakete sürüklüyorlar.”

Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye "son söz"[/color][/size]

Evliya olan Ehl-i sünnet âlimleri... yorumları

  • Image Description
    mecal
    09.08.2007

    Evliya olan Ehl-i Sünnet Alimleri, kalp ruh mütehassıslarıdır.Yani maneviyatımızdaki maraz ve aksaklıkları teşhis edip tedaviye başlayan Maneviyat Doktorlarıdır.
    Malum, bizler o yüce yaratılmışların nazarında marazlı ve hastalıklıyız.Ve hastalığını tedavi ettirmeyen, doktora gitmeyen insanın hastalığı artar.Bu yüzden ne yapmalı? Nasıl ki bir Tıp Doktorunun verdiği ilaçları kullanım şekline göre kendimizi adıyorsak, Manevi bir Doktor bulup, kendimizi onun telkinlerine adamalıyız. Milyonlarca insan vardır,müslüman.
    Fakat her çağ ve devirde (bugün olduğu gibi) Mürşid-i Kamillerin var olduğuna iman etmezler. Peki o halde İmanımız Kamil oldu mu??