Cebrail (a.s.) üzüntüsü :'((

[b][color=darkred]Teberani şu hadisi anlatır:

Allah’ın selamı üzerine olsun, Hazret’i Cebrail adeti hilafına, sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz’e vakitsiz bir zamanda gelir. Efendimiz ayaga kalkarak Cebrail’i karşılar ve ona, Ey Cebrail rengin soluk ve değişik olduğunu görüyorum der. Cebrail, Allah, cehennem körüklerinin çekilmesini emredince (durumu) bildirmek üzere sana gelmiş bulunuyorum der. Efendimiz Cebrail’e,ey Cebrail bana cehennemin sıfatı ve durumunu bildir,ateşi anlat der.

Cebrail anlatır: Hak Teala cehennemin tutuşturulması icin emir verdi. Bin seneden beri cehennem yanmaktadır, ve beyaz bir renk almıştır. İkinci defa tutuşturulması için emir verdi, rengi kırmızıya dönüncye kadar bin sene yanıp durdu. Sonra yine bin sene daha cehennem tutuşturulmuş böylece rengi siyaha dönmüştür. Bugün cehennem karanlık ve siyah bir durumdadır. Kıvılcımları dahi ortalığı aydınlatamaz.alevi de görünmeden sürüp gider.

Ey Muhammed! Hak peygamber olarak seni gönderene and icerimki, cehennemden bir iğne deligi genişliğinde dünyaya karşı bir bir delik açılmış olsa, yayilacak sıcaklık, dünyanın bütün halkını bir anda öldürebilir. Yine seni Hak peygamber olarak gönderene and icerim ki , cehennem hazinelerinden (hizmetkarlarından) biri dünyaya çıkmıs olsa, onun cirkin yüzünü gören ve pis kokusunu koklayan bütün dünya halkı, korkusundan ölürdü. Ve yine seni ,Hak peygamber olarak and icerim ki, Allah’ın kitabında yazılı olan cehennem zincirinden bir zincir, dünyanın dağlarına bırakılmış olsa o dağlar ve yerler dünyanın içine çökmüş olur.

Sallallahu aleyi ve sellem Efendimiz Cebrail’e; yeter ey Cebrail, kalbim bu anlattıklarına, dayanamayarak ölecek bir duruma geldi, buyurur. Bunun üzerine Cebrail ağlar. Efendimiz kendisine neden ağladıgını sorar ve ona,senin makamın ve yerin bellidir der. Cebrail; nasil ağlamayayım ki, belki de Allah’ın yanındaki yerim o yer olmaya bilir. Nasıl ağlamayayım ki, zamanın iki tavus meleği olan Harut ile marut’un başına gelenler, benimde başima gelebilir der. Otururlar, her ikiside ağlamaya başlar.

Ilahi bir ses onlara, Ey Cebrail, Ey Muhammed! Ben Hak Taala, her ikinizin de asi olmayacağınıza teminat vermiş bulunuyorum buyurur. Bu söz üzerine Cebrail yükselerek ortadan kaybolur.

Sallallahu aleyi ve sellem Efendimiz de dışarı çıkar, ensardan biri topluluğa uğrar. Bunların oyalanıp güldüklerini gören Efendimiz onlara, arkanızda cehennem bulunduğu halde bakıyorum sizler gülmektesiniz. Şayet sizler benim bildiğimi bilmiş olsaydınız, az güler çok ağlardınız, yiyip içtikleriniz boğazınızdan kolay gecmezdi, yollara çikar Allah’a seslenir, dua ederdiniz buyururlar.[/color][/b]

:cry:

3 yorum

Cebrail (a.s.) üzüntüsü :'((

rabbim ona efendimize layık ümmet olmayı naip eylesin a.r.o selam ve dua ile kalın inş

24.08.2007 - abıhayat

Cebrail (a.s.) üzüntüsü :'((

[quote="dutkmd"][size=18px][color=darkblue]teşekkür ederim.
Allahu teâlâ sizi ve bizi cehennemden korusun ve Cennetine koyduğu kulları arasına katsın.amin.
sağlıcakla kalınız.[/color][/size][/quote]

amin kardeşim..

selametle..

16.08.2007 - naz

Cebrail (a.s.) üzüntüsü :'((

[size=18px][color=darkblue]teşekkür ederim.
Allahu teâlâ sizi ve bizi cehennemden korusun ve Cennetine koyduğu kulları arasına katsın.amin.
sağlıcakla kalınız.[/color][/size]

16.08.2007 - dutkmd

Konular