Güzel ahlâk, Allahü teâlânın takdirine râzı olmaktır.

[size=18px][color=darkred]Güzel ahlâk, Allahü teâlânın takdirine râzı olmaktır. Ebû Osman Mağribî “Rahmetullahi aleyh

Âlim ve velîlerin kabirlerini ziyaret ediniz! Zira, o büyükler ziyaret edenlere şefaat ederler. Hacı Bayrâm-ı Velî “Rahmetullahi aleyh”

Ömürlerini gaflet içinde geçiren, kulluk vazîfesini yapmayıp, ibâdetten mahrum kalan âsi insanların hâllerine çok acırım. Eyyûb-i Sahtiyânî “Rahmetullahi aleyh”

Dini ve imanı hakkında; “Benim sonum ne olacak?” diye söğüt yaprağı gibi titremeyen kimsenin sonu, tehlikelidir. Câfer-i Sâdık “Rahmetullahi aleyh”

Bir kimsenin ahmak olduğuna alâmet, kendi ayıbını bırakıp, başkasının ayıbıyla uğraşmasıdır. Sırrı Sekâtî “Rahmetullahi aleyh”

Kulluğun en güzeli; kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında, şükürden âciz olduğunu bilmesidir. Abdullah Harrâz “Rahmetullahi aleyh”

Nefsini günahtan ve kötü ahlâktan korumayan kimseye, ilim fayda vermez. İmâm-ı Şâfiî “Rahmetullahi aleyh”

Sana lâzım olmayan bilgileri, elde etmeye uğraşma! Zarûrî bilgiyi öğren ve onunla amel et! Molla Câmî “Rahmetullahi aleyh”

İstediklerini vermediğiniz zaman kızan, kırılan veya küsen arkadaş, gerçek arkadaş değildir. Ahmed bin Hanbel “Rahmetullahi aleyh”

Allahü teâlâ, üstünlük taslamak için yükselmek isteyenleri alçaltır; tevazu gösterenleri ise yükseltir. Eyyûb-i Sahtiyânî “Rahmetullahi aleyh”

Allahü teâlâ, istiğfara sıkı sarılana, her türlü keder ve sıkıntıda bir ferahlık ve rahatlık; darlık zamanında ise çıkış ihsan eder. Onu, kendisine yetecek şekilde rızıklandırır. Abdullah bin Abbâs “Rahmetullahi aleyh”

Başkalarının zarar görmesine sevinen kişi, kurtuluşa kavuşamaz. Bennân-ı Hammâl “Rahmetullahi aleyh”

1 0cak- 31 0cak 2007 tarihleri arası türkiye takviminden derlenmiştir[/color][/size].

2 yorum

Ynt: Güzel ahlâk, Allahü teâlânın takdirine râzı olmaktır.

[b]Allah yolundan ayırmasın...teşekkürler kardeşim...[/b]

11.04.2009 - neyzen.lal

Güzel ahlâk, Allahü teâlânın takdirine râzı olmaktır.

a.r.o gerçekten evliyaların olduğu yerlere gittiğimizde kesinlikle içerimizde bir huzur meydana geliyor

24.08.2007 - abıhayat

Konular