6-ESHÂB-I KİRÂM

[size=18px][color=olive]6-ESHÂB-I KİRÂM 29. baskı
(Eshâb-ı kirâm) kitâbının başında, Peygamberimiz Muhammed aleyhisselâmın Eshâbının üstünlüğünü, Eshâb-ı kirâma dil uzatanların haksız ve câhil oldukları anlatılmakda, ayrıca; (İctihâd)ın ne olduğu açıklanmakdadır.
Tenbîh kısmında, bir islâm düşmanının yazdığı (Hüsniyye) kitâbına cevâb verilmekdedir.
Bir kısmında, büyük islâm âlimi İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin ve Seyyid Abdülhakîm-i Arvâsî hazretlerinin hâl tercemeleri anlatılmakdadır.
Müslimânların İki Göz Bebeği kısmında, Hazreti Ebû Bekr ve Hazreti Ömerin üstünlükleri anlatılmakda, İslâmda ilk fitne kısmında, Eshâb-ı kirâm arasındaki hadîseler, İmâm-ı Rabbânî Ahmed Fârûkî Serhendi hazretlerinin kaleminden çok güzel ve açık olarak îzâh edilmekde, Eshâb-ı kirâmın hepsini sevmek, Ehl-i sünnet olmanın temel şartı olduğu açıklanmakdadır.
Sonunda da, kitâbda ismi geçen (265) zâtın hâl tercemeleri açıklanmakdadır.

Konu başlıklarına içindekiler sayfasından daha kolay ulaşabilirsiniz. İçindekiler sayfasını açtıktan sonra, sayfanın en üstündeki rakamları ve çift artıyı(++) () kullanarak içindekilerin kademesini arttırıp azaltabilirsiniz. İstediğiniz bilgiye arama sayfasından da ulaşabilirsiniz.

Bu kitap 416 sayfadır. Kitabı, Hakikat Kitabevinden isteyebilirsiniz. Kitabın tamamını okumak için resmi veya başlığı tıklayınız.


--------------------------------------------------------------------------------

[url]www.hakikatkitabevi.com/turkce/turkce.htm[/url][/color][/size]

Konular