Evlilik ve Aile Bilgileri

[b][color=blue]Evlilik ve Aile Bilgileri

Fransa’nın meşhur şair kadınlarından, Madam Lara Mardirous diyor ki:

“Kadınlarınıza söyleyiniz! Sahip oldukları aile hayatının kıymetini bilsinler! Yaşadıkları İslami hayat, ne büyük nimet, ne büyük saadet! Bu yaşayış onları öyle sıkıntılardan korur ki...

Ah, şu omzumda hıçkırarak ağlamış kızların adedini bilseler. Kulaklarım, böyle kızların çok feci ve kalbleri yakan şikâyetleri ile dolu. Evet, ışıklar ve çiçeklerle süslü balolar, konserler çok tatlı gibi görünür. Aslında buralar, kadınların sömürüldüğü, erkeklere sunulduğu, şehvetlerin tatmin edildiği yerler... Buralar, bir azap hücresi, bir cehennemdir.

Türk erkeklerine sesleniyorum:
Kadınlarınıza, kızlarınıza bunları iyice anlatın. Sakın bu yapılanların kadınlara iyilik olarak yapıldığını zannetmesinler. Bunların sadece ve sadece kadını istismar için yapıldığını bilsinler, sakın bunlara özenmesinler.” (C. Şehabettin; Evrak-ı eyyam)

Son yıllarda ısrarlı bir şekilde aile dinamitlenmekte, aileyi yıkmak, parçalamak için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Aslında aile ile uğraşmak, evi otele çevirmek, bindiği dalı kesmek, toplumun huzurunu bombalamak demektir. Kadının da “eşitlik” adı altında, “eşitsizliğe” sürüklenmesidir.

Bir milletin aile yapısı sağlam ise, devlet yapısı da sağlam ve uzun ömürlü olur. Bunun en güzel örneği Osmanlı toplumudur. Zaman zaman devlet bünyesinde görülen çatlaklar, isyanlar, aile sayesinde toplumun geneline sıçramamış ve bu millet en zor dönemlerde bile, içinde bulunduğu halden, sağlam aile yapısı sayesinde, rahatça silkinip ayakları üstünde durmasını bilmiştir.

Osmanlıda aile sağlamlığını temin eden başlıca âmil, dinimizin bildirdiği şekilde, erkek ve kadının yaratılış gayelerine uygun olarak, toplumda yerini almış olmasıdır. Erkek, rızkı temin için dış hizmette; hanım ise, aile yuvasını ve nesli muhafazada içerde vazife görmüştür. Bu güzel iş bölümünün bir semeresi olarak da, toplumun huzur kaynağı olan, “Büyüklere hürmet ve itaat, küçüklere şefkat ve muhabbet” prensibi teşekkül etmiştir.

Biz de, sitemizde, Ehl-i sünnet âlimlerinin kıymetli kitaplarından alarak hazırladığımız, ana-baba hakkı, karı-koca hakkı, evlat hakkı ile diğer evlilik ve aile bilgilerini, merak edilen soruların cevaplarını, siz kıymetli okuyucularımıza sunuyoruz.


Evlilik Rehberi -
__________________
[/color][/b]

Konular