Gençleri Aldatanlar

[size=18px][color=blue]Gençleri Aldatanlar

İslâm dinine inanmayanlar, gençleri aldatmak için; “Dinleri insanlar çıkarmış, önce totem, sonra çok tanrı, en son tek tanrı fikri çıkmış. Dinler; fenne, medeniyete mâni olmuş...” diyorlar.
İslâmiyete iftira ediyor, alçakça yalan söylüyorlar. Fen bilgilerini, akıl bilgilerini İslâmiyetin içinden ayırıyorlar. İslâmiyeti akıl bilgilerinden ayrı, bunlara karşı imiş gibi gösteriyorlar. “Akıl, fen bilgilerini öğrenmek için İslâmiyeti bırakmalı imiş...” düşüncesini yaymaya çalışıyorlar.

Allahü teâlâ ve onun sıfatları, emirleri, yasakları üzerinde, kendi akılları ve görüşleri ile konuşuyorlar. Hâlbuki aritmetik, geometri, mantık, tabîat bilgisi, fizik, kimya, tıp bilgisi öğrenmek mubahtır.
Bunlarda mütehassıs olmak faydalıdır. İmanı kuvvetlendirmek ve millî kalkınma, rahat, huzur için ve cihat için, İslâmiyeti yaymak için bunlar lâzımdır. Bunların hepsi İslâm bilgileridir.

Medeniyet de, bu demektir. Fakat bunları İslâmiyete karşı bozuk düşüncelerine alet etmek, gençleri aldatmak için kullanmak felsefe olur. Görülüyor ki, fen bilgilerini, insanlara hizmet için öğrenmek faydalıdır, sevaptır. İnsanların rahatını, huzurunu kaçırmak, insan haklarını yok etmek, insanları sömürmek, imanlarını, ahlâklarını bozmak için öğrenmek, felsefe olur, haram olur. İlmihâl kitaplarını okuyarak İslâmiyetin akıl bilgilerine, fenne verdiği ehemmiyeti anlayan uyanık kimseler, bu yalanlara elbette aldanmaz. Din bilgileri, dünyada ve ahirette huzuru, saadeti kazandıran bilgilerdir.

Tam İlmihâl Seâdet-i Ebediyye
[/color][/size]

Gençleri Aldatanlar yorumları

  • Image Description
    dutkmd
    05.03.2008

    [b][color=green]Bir islâm âlimi buyuruyor ki;

    “Ey temiz gençler! Ey, ömürlerini İslâm dininin güzel ahlâkını öğrenmekte ve yaymakta tüketen ve canlarını Allahın dinini insanlara yaymakta feda eden şehitlerin asil ve kıymetli çocukları!..

    Şerefli ecdâdımızın sizlere tam ve doğru olarak getirdiği ve emanet bıraktığı, mübârek İslâm dinini ve bunun bildirdiği güzel ahlâkı iyi öğreniniz! Güzel yurdumuza göz diken can, mal, din ve ahlâk düşmanlarının saldırılarına karşı, bu mukaddes emaneti bütün gücünüzle savununuz! Her yere yayarak, insanları saadete kavuşturmaya çalışınız! Biliniz ki, dinimiz, güzel huylu olmamızı, sevişmemizi, büyüklere hürmet, küçüklere şefkat etmeyi, dinli dinsiz, herkese iyilik etmeyi emretmektedir. Herkesin hakkını, ücretini veriniz! Kânunlara, hükûmetin emirlerine karşı gelmeyiniz! Vergilerinizi vaktinde ödeyiniz! Allahın, doğruların yardımcısı olduğunu hiç unutmayınız! Sevişelim, yardımlaşalım ki, Allahü teâlâ yardımcımız olsun!..”[/color][/b]