SALİH MÜSLÜMAN OLMALIDIR

[size=18px][color=green]SALİH MÜSLÜMAN OLMALIDIR

Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi teâlâ aleyh buyuruyor ki:

Aklı olan herkes, dünyada rahat ve huzur içinde yaşamak, ahirette de azaptan kurtulup, sonsuz nimetlere kavuşmak ister. İşte bunun için, Se’âdet-i ebediyye kitabımı yazdım. Dünyanın her yerindeki her çeşit insana saadet yolunu göstermek için uğraştım. Önce, kendim öğrenmek için çok çalıştım. Senelerce, yüzlerle kitap okudum. Tarihi, tesavvufu çok inceledim. Fen bilgileri üzerinde çok düşündüm. İyi anladım ve inandım ki, dünyada rahata ve ahirette sonsuz iyiliklere kavuşmak için, salih Müslüman olmak lâzımdır. Salih Müslüman olmak için, din bilgilerini Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından öğrenmek lâzımdır. Câhil olan kimse, salih değil, Müslüman bile olamaz. Salih Müslümanın nasıl olacağını Se’âdet-i Ebediyye kitabımda uzun bildirdim. Kısacası:

1– Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiği gibi inanmalıdır.

2– Dört mezhepten birinin fıkh kitabını okuyarak, din bilgilerini doğru öğrenip, buna uygun ibâdet yapmalı ve haramlardan sakınmalıdır. Dört mezhepten birinde olmayan veya dört mezhebin kolay yerlerini ayırıp, bir araya toplayan, yani mezhepleri birbirine karıştıran kimseye mezhepsiz denir. Mezhepsiz olan, Ehl-i sünnetten ayrılmış olur.

3– Çalışıp para kazanmalıdır. Dine uygun kazanmalıdır. Fakir kimse, bu zamanda dinini, namusunu, hakkını bile koruyamaz. Bunları korumak ve İslâmiyete hizmet edebilmek için, fennin bulduğu yeniliklerden, kolaylıklardan faydalanmak da lâzımdır. Helâl kazanmak ve dine hizmet etmek, büyük ibâdettir. Namaza mâni olmayan ve haram işlemeye sebep olmayan her kazanç yolu, hayırlıdır, mübârektir.

[url]www.turktakvim.com/[/url][/color][/size]

Konular