Uluslar Arası Ticaret

Selamün aleyküm kardeşlerim

Uluslarası alanda kalifiye eleman eksikliğinin cok fazla olduğu bir ülkedeyiz ( malesef )
Uluslarası lojistik,ticaret ve ilişkilerimizde sıhhıyemiz az
Gelişen ve değişen dünyada  ileriki dönemler için "Uluslarası" rolünü üstlenen mercilerin ne kadar önemli olacağını belirtmek de kifayetsiz...
uzun lafın kısası:
ÖSS SİSTEMİ:
1.Bölüm ve 2.BÖLÜM
ÖĞRENCİLERİN BELASI:
2.BÖLÜM
Uluslarası Ticaretin aldığı bölüm:
EA-1
Öğrenim Süresi
4 (Hazırlıkla +1)
Eşit ağırlıkçı öss kurbanı kardeşlerime tavsiye ediyorum. Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek liseleri ek puan alıyor bu bölüme. Türkiye yalnız 3 ünide: Celal Bayar(Manisa), Mehmet Akif Ersoy"MAKÜ"(Burdur) e bir de boğaziçinde var. Yalnız ben bu liselerin birinden mezun olmayacağım ki diye düşünmeyin..
Önemli olan aldığınız düzgün puanlar
Birçok düz lise mezunu olup bu bölümü okuyan arkadaşım var
Bu ve bunlar gibi 1.Bölümde bir sürü harika bölüm olduğunu unutmayınız ...
İSTİHDAM OLANAKLARI
Bölüm mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarının uluslararası ticaretle ilgili tüm birimlerinde uzman eleman ve yönetici konumlarında çalışabilmektedirler. Bu bağlamda, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Eximbank, Bankaların Kambiyo Birimleri, İhracatçı Birlikleri ve Üye Kuruluşları, Serbest Bölgeler, Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Sermaye Şirketleri ile özel kuruluşların ihracat-ithalat birimleri, gümrük ve uluslararası ticaret ve nakliyat firmaları gibi kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmektedirler.
Bu ihtiyaçlar doğrultusunda Uluslararası Ticaret Bölümünün müfredatı, Türkiye ekonomisinde yer alan sektörlerin uluslararası rekabet stratejilerinin oluşturulmasına katkıda bulunma potansiyeli olan üst düzey yönetici adayları yetiştirmek üzere hazırlanmıştır. Bölüm öğrencilerine işletme ve ekonomi disiplinlerinin temel konuları, hukuk, nicel analizler, stratejik/ekonomik birleşmeler, girişimcilik ve ilgili konular, bu alanların uluslararası boyutları ili ilgili dersler sunmakta olup, Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından da üniversitelere tavsiye edilen bir bölümdür.

BÖLÜMÜN TANITIMI
İşletmeler, uzman elemanlara her geçen gün daha çok talepte bulunmakta ve kadrolarını bu nitelikteki elemanlarla güçlendirmeye çalışmaktadırlar.Yoğun rekabet koşulları altında olan işletmelerin ekonomik ve ticari faaliyetleri, dünyamıza 21. yüzyılda damgasını vuran küreselleşme ile daha zor şartlarda sürdürülmektedir. Bu şartlar altında özellikle uluslararası vizyona sahip, ihracat ve ithalat performanslarını iyileştiren, uluslararası ortaklıklar ve sözleşmeler yoluyla ilişkilerini sağlıklı hale getiren işletmeler daha başarılı olabilmektedir. Uluslararası arenada işletmelerin sergileyecekleri başarı ise her şeyden önce sahip oldukları uluslararası ticari ve ekonomik ilişkileri iyi bilen insan kaynaklarına bağlıdır. Bu nedenle, ülkemiz işletmeleri de uluslararası faaliyetlerinde başarılı olmak için uluslararası ticareti iyi bilen
Dolayısıyla, ülkemizin ve işletmelerin uluslararası ticaret konusunda ihtiyaç duydukları insan kaynaklarını yetiştirmek ve bu yöndeki taleplerine yanıt vermek Uluslararası Ticaret Bölümü'nün temel amacını oluşturmaktadır. Diğer taraftan uluslar arası işletmecilik ve pazarlama uygulamalarında yeterli donanıma sahip kişilerin dış ticaret yapan işletmelerde görev alması ile ülkenin dış ticaret potansiyelini artırmaya katkı sağlamak bölümün bir diğer amacını oluşturmaktadır.

[right]Alıntı : Tebeşir