Kaybettiniz Bayan!

[b]Hayat böyledir işte. Senelerce bina etmeye çalıştığınız onca şey bir anda yıkılıverir gözünüzün önünde. Hayat budur belki de. Siz hayatın anlamını herkesi iyiye doğruya güzele hakikate çağırmak olarak algılarken birileri sizi bu algınızdan dolayı aşağılar durur. Durmaz hayatı lanet çelişik aklıyla sorguladığını zanneder. Onca şey kelimelerde yıkılır gider. İnancın, ahlaki değerlerin hiç bir anlamı olmaz. Hayat budur onun için. Hayat böyledir işte.

"Kaybettin"

Sen ki herşeyi olduğu gibi algılamayan, para tanrılarının kahvaltılarını bir gün zehir edeceğini söyleyen, herkes özgür olmalıdır diyerek nara atarak en modern cinnetleri hiçe sayıp hayata direnen muhayyel insan, bayan. Ne olmuş da sen kaybetmişsin ve ne olmuş da bizler sevmeyi bilmiyoruz da sen biliyorsun. Sevmek bizim için birinci eylemdir. Yaratılışın birinci eylemi. Evet, acı duymak ruhun, sevginin fiyakasıdır; evet, zahmetsiz rahmet olmazdır ve evet ki bizler sevgimizi karakterimize sirayet ettirmişizdir. Bunlar bizim gurur verici af edersin onur verici durumlardır.

"Evet, kaybettin"

Şimdi çık yola işe gitmek için. Otobüsün peşinden koş. Şoföre küfür et. Yolculara küfür et sonra. Hayatı böyle önemsediğini göster. İnsanlardan nefret ederek onlardan, onların yapaylığından kaçtığını söyle. Siyasetten anladığını zannet. İslamla siyaseti ayır. Konu Hz. Muhammed(sav)'e gelince onun zamanı başkaydı de. O'nun gibi biri daha gelmez de. Bu söylediklerinle gerçekçi olduğunu düşün. Sonra evlen. Kocana hizmet etmediğin için ona sevgini göstermediğin için kendini çağdaş zannet. Hayattan tad alma. Kaybet bayan, kaybet.

Sana bu dünyanın hiçbiryerinde hiç bir şey yok. Çünkü sen yoksun, evet evet yoksun sen. Ramazan müslümanlığınla ortadoğuyu basitleştiren cümlelerinle, verdiğin 5 kuruşluk sadakayla kendini üstün kabul ederek, kaybettin bayan! Hiç kusura bakma ama kaybettin.!

Cinsel çağrıcılık yapan vücudunu açtıkça kendine herkesi hayran bıraktığını zannet. Erkeklerin ağzı aka aka sana bakmalarına bir anlam vereme. Senden daha dirayetli olan başları örtülü, ayaklarının altı öpülesi o üstün insanları küçümse dur.

"Kaybettiniz Bayan!"

Kendi hayatına bile özne olamayan şu çelişik halinizle, kaybettiniz. Selim ışık gibi tutunamayan olmak bile bir özneliktir, harekettir. İşte şu lanet hareketsizliğinizle kaybettiniz!

Hayatımda böyle insanlara asla yer yok ve olmayacak.

Kaybeden ve kaybettiğini kabullenen insanları sevmiyorum.

Burası dünya ve sizi görmek istemiyorum bayan, istemiyorum...[/b]

Muhammed cemal ünal

2 yorum

Ynt: Kaybettiniz Bayan!

Amîn İnşallah ...
Allah razı olsun yolcu kardeşim ...

22.04.2009 - hhmercan

Ynt: Kaybettiniz Bayan!

Hakvermeyecek yan yok,maalesef ki çok doğru.
Hergün karşılaştığımız çağdaşlık sözlerine en güzel cevap!

Rabbim bizleri Hz.Peygamberimizin (sav) ahlakı ile ahlaklandırsın.Ehli beyti gibi yaşamayı / yaşayabilmeyi nasip etsin inşaallah.

Allah razı olsun kardeşim.

22.04.2009 - zambak

Konular