Zengin kapitalistler ibadetle kurtulamayacaklar

Ey Allah'ın Rasûlü! Ben servet sahibi bir kimseyim. Dilenci bana gelip, benden birşeyi istediğinde sanki beni bir parça ateşle karşılıyor.

- Benden uzaklaş! Ateşinle beni yakma! Beni hidayet ve kerametle (> hak peygamber olarak gönderen Allah'a yemin ederim, eğer sen

Rükün (Kabe'nin rükn-ü yemânisini kasdediyor) ile Makam (Makam-ı ibrahim) arasında durup ikibin sene namaz kılsan, sonra göz yaşlarından nehirler çıkıp akarcasına, ağaçlar sulanırcasına ağlasan, sonra cimri olduğun halde ölsen muhakkak Allah Teâlâ seni yüzü koyun ateşe atar. Rahmet olasıca! Bilmez misin cimrilik küfürdür? Muhakkak küfür de ateştedir. Rahmet olasıca! Bilmez misin Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: 'Oysa kim cimrilik "derse kendi zararına cimrilik etmiş olur'. (Muhammed/39); 'Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtulanlardır'. (Ieğâbün/16)

Ashab'ın ve Âlimlerin Sözleri

İbn Abbas (r.a) der ki: Allah Teâlâ, Adn cennetini yarattığı zaman ona süslen emrini verdi. O da süslendi. Sonra ona nehirlerini çıkar dedi. O da Selsebil, Kâfur ve Tesnîm çeşmelerini çıkardı. Bu çeşmelerden cennetlerde şarap, bal ve süt nehirleri aktı. Sonra cennete 'Tahtırevanlarını, gerdek odalarını, kürsülerini, süs eşyalarını, ziynetlerini ve elâ gözlü kadınlarını göster' dedi. Onları da gösterdi. Sonra cennete baktı ve dedi ki konuş! Bunun üzerine cennet şöyle konuştu: 'Ne mutlu bana girene!' Allah Teâlâ da 'İzzetimle yemin ederim, sende cimri bir kimseyi durdurmayacağım!' dedi.

Konular