RECEB-İ ŞERÎF

idrâk edeceğimiz mübârek Recep ayı, kamerî ayların yedincisidir. "Eşhur-l hurum"dan olan bu ay, ŞEH-RULLAH, yâni Allâhü Teâlâ'nın ayıdır. Bu aya oruçlu girmeli ve bu ayda çok ilticâ etmelidir. Recep ayının 1 'inci günü oruç tutanlara 3 senelik, 2'nci günü oruç tutanlara 2 senelik, 3 üncü günü oruç tutanlara ise 1 senelik, nâfile oruç sevâbı verillir. Bu, hadfs-i şerif ile sâbittir. Uç günden sonra her gününe birer ay oruç sevâbı verilir.
Bu ay Cenâb-ı Hakka mahsus bir ay olduğu İçin yalnız Zât-ı İlâhl'yl bildiren İhlâs Sûresi'ni çok okumak lâzımdır. Bilhassa bu aya hürmet olarak, ayrıca günde 11 defa İhlâs-ı Şerîf okumalı, tevhid, İstiğfar ve salavât-ı şerifeyi ihmâl etmemelidir.
Bu ayda 2 kandil vardır:
1. İlk cuma gecesi "Regâib Kandili",
2. Yirmi yedinci gecesi "Mî'rac Kandili"dir.
Bu ayın birinci gecesi bir tesbih namazı kılınır veya Re-ceb-i şerifin ilk onu zarfında bir defaya mahsus olmak üzere kılınan on rek'at namaz da kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bu namazların kılınış şekli anlatılacaktır.
Recep ayında her gün, başında ve sonunda 7'şer Fâtiha okumak suretiyle 100 İhlâs-ı Şerif okumak da çok sevaptır. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutulmalıdır. 13, 14 ve 15'inci günlerinde oruç tutanlar, bu Sünnet-i seniyyeyi yerine getirdiklerinden, nice hastalıklardan şifâ bulurlar. (Duâ ve ibâdetler, Fazilet Neşriyat)

1 yorum

tebrik

Rabbim hayırlara vesile kılsın, Hakkıyla idrak edenlerden eylesin.

15.07.2007 - dilbeste

Konular