ÜÇ AYLAR BAŞLIYOR

Yakında idrak etmeye başlayacağımız ve sene içinde «Üç Aylar» dediğimiz, «Recep, Şaban ve Ramazan» ayları, diğer aylardan Allah (C.C.) indinde çok daha kıymetli ve faziletlidir. Bunu şu hadîs-i şerifler ne güzel anlatıyor: .
«Recep ayının sair aylar; üzerine fazileti, Kur'ân-ın öteki kitaplar üzerine fazileti gibidir, Şaban'ın öteki aylar üzerindeki fazileti benim diğer Peygamberler üzerine faziletim gibidir. Ramazan'ın sair aylar üzerine fazileti, Allahü Teâlâ'nın yarattıkları üzerine fazileti gibidir.»
«Recep mübarek bir aydır : Allah o ayda sevaptan kat kat yapar. Kim Recep (ay)ında bir gün oruç tutarsa, bir sene oruç tutmuş gibi (ecre nail) olur. Kim ondan yedi gün tutarsa, Cehennem kapılan ona kapanır. Kim sekiz gün tutarsa, ona sekiz Cennet kapısı açılır. Kim ondan on gün tutarsa, Allah'tan onbeş gün tutarsa, gökten bir münadi şöyle seslenir: Bütün geçmiş günahların bağışlandı: Haydi amele yeniden başla! Kim daha fazla tutarsa Allah ona göre ecrini çoğaltır.»
Abdülkadir-i Geylânî Hazretleri nakleder ki:
«Recep, cefayı terk içindir. Şa'ban amel ve vefâ içini dir. Ramazan sıdk ve sefâ içindir. Recep tevbe ve inâyet ayı, Şa'ban muhabbet, Ramazan ise karâbet (yakınlık) ayıdır. Receb hürmet, Şa'ban hizmet, Ramazan ni'met ayıdır. Receb İbadet, Şa'ban zâhidlik, Ramazan ise, arttırma ayıdır. Recep öyle bir aydır ki, Allahü Teâlâ onda kat kat sevab verir. Şa'ban öyle bir aydır ki onda günahlar mağfiret olunur. Ramazan öyle bir aydır, ki, onda keramet beklenir.»
1989.02.04 Tarihli Fazilet Takvimi

1 yorum

ALLAH RAZI OLSUN

SELAMUN ALEYKÜM . ALLAH RAZI OLSUN arkadaşlar hatırlattığınız için . Gerçekten insan hayatın boş meselelerine takılıp unutuyor böyle kurtuluş vesilesi zamanları . :wink:

13.07.2007 - hanova

Konular