KUR'AN A GÖRE CEHENNEM KATLARINA KIMLER GIDECEKLER?

Bismillahir rahmanirrahim

KUR'AN A GÖRE CEHENNEM KATLARINA KIMLER GIDECEKLER?

Cehennemin 1 katina ;

Ayetlerden gafil olanlar,
Yunus 7- 8 Muhakkak ki; onlar, Bize ulasmayi (hayatta iken ruhlarini Allah’a ulastirmayi) dilemezler. Dünya hayatindan razi olmuslardir ve onunla doyuma ulasmislardir ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardir.
Iste onlarin kazandiklari (dereceler) geregince varacaklari yer atestir (cehennemdir).

Cehennemin 2 katina ;
Yunus 45 Misaklari kesenler
Allaha ulasmayi tekzip edenler , yalanlayanlar

Yunus 45 Ve o gün (Allahû Tealâ), gündüzden bir saatten baska kalmamislar (bir saat kalmislar) gibi onlari toplayacak (hasredecek). Birbirlerini taniyacaklar (aralarinda tanisacaklar). Allah’a mülâki olmayi (Allah’a ölmeden önce ulasmayi) yalanlayanlar, hüsrana düstüler (nefslerini hüsrana düsürdüler). Ve hidayete eren kimse(ler) olmadilar (ruhlarini ölmeden evvel Allah’a ulastiramadilar).

Cehennemin 3 katina ;
Rad- 25 Lanet alanlar misak aldiktan sonra Misaklarini bozanlar,baskalarini hidayetten men edenler

Cehennemin 4 katina ;
Büyük lanet alanlar, Saadatlar ve Küberalar iki kat azap verilenler ,
Ahzap 67 Cehennemde olanlar derler ki: “Yarabbi, muhakkak ki; biz, sâdatlarimiza (dînde ileri gidenlerimize) ve küberamiza (büyüklerimize) itaat ettik. Ve böylece Senin yolundan (Sirati Mustakîm’inden) saptik.
Ahzap 68 Rabbimiz, onlara iki kat azap ver ve onlari büyük bir lânetle lânetle.

Cehennemin 5 katina ;
Ayetler Beyineler ve kitaplarla açiklandiktan sonra onlari örtenler, gizleyenler lanet edicilerin ve Allah’in lanetine ugrayanlar

Bakara -159 Indirdigimiz o beyyinelerden olan seyleri ve HIDAYETi (ölmeden evvel ruhun Allah’a ulastirilmasini) Kitab’ta Allah insanlara açikladiktan sonra gizleyenler (var ya), onlara, hem Allah lânet eder hem de lânet ediciler lânet eder.

Cehennemin 6 katina;
Allah’in ayetlerini örtükleri için Allah’in ayetleri ve Resulleri ile alay ettikleri için

Keyf ;103 Deki: “Amelleri hasara ugrayanlari size haber vereyim mi?”
Keyf ;106 Âyetlerimi) örtmeleri (inkâr etmeleri) ve âyetlerimi ve resûllerimi alay konusu edinmeleri sebebiyle, onlarin cezasi iste bu cehennemdir.

Cehennemin 7 katina;
Seytani ve zülmani ilimler (Büyü ve Sihir ) ile insanlara zülm edenler.

Bakara 102 Süleyman'in mülkü üzerine onlar, seytanlarin okudugu (anlattigi, tilâvet ettigi) seylere uydular (tâbî oldular). Oysa Süleyman, (sihir yapmadi ve) kâfir olmadi. Fakat seytanlar, insanlara sihri ögretmekle kâfir oldular. Babil (sehrin)deki iki melek (olan) Harut ve Marut'a indirilen seyleri (ögretiyorlardi). Oysa onlar: "Biz (im bilgimiz, sizin için) sadece bir fitne, bir imtihandir. Sakin (sihir ilmini ögrenerek) kâfir olmayin." demedikçe hiç kimseye bunu ögretmezlerdi. O zamanlar (sihir meraklilari ve onu geçim vasitasi yapanlar) o ikisinden erkek (koca) ile karisinin arasini açacak seyler ögreniyorlardi. Halbuki onlar, Allah'in izni olmadan onunla (sihirle) hiç kimseye zarar veremezlerdi. Zaten onlar kendilerine fayda verecek seyleri degil, zarar verecek seyleri ögreniyorlardi. andolsun ki; onlar onu (sihri ve ona ait bilgileri) satin alan (ve onunla çikar saglayan) kimse için ahirette bir nasip olmadigini bilirlerdi. Kendi nefslerini, onunla ne kötü bir seye sattiklarini onlar keske biliyor olsalardi.

Konular