Kur'an, okuyanlarına şefeat eder!..

Ebû Hüreyre hazretlerinin, Kuran okuyanların kazanacağı mânevî derecelerle ilgili olarak Peygamber Efendimizden rivayet ettiği şu hadîsi şerîf, mümin gönüllerin heyecanla tutuşmasına vesile olacak güzelliktedir: Kıyamet gününde Kuran-ı Kerîm gelecek ve Allah Teâlâya: Yâ Rabbî! Kuran okuyan kimseyi şeref süsüyle süsle! diyecek; bunun üzerine Kuran okuyan kimse şerefle süslenecek.

Yine Kuran-ı Kerîm:

"Allahım! Ona şeref elbisesi giydir! diyecek; hemen o zâta elbiselerin en değerlisi giydirilecek. Sonra Kuran; Rabbim! Ona şeref tacı giydir! ol! Senin hoşnutluğundan üstün bir şey yoktur." diyerek Kuran okuyan kimseyi mânevî mertebelerin en yükseğine ulaştıracak (Tirmizî, Fezâilül-Kuran 18; Dârimî, Fezâilül-Kuran 1).

Yüce Kitabımızın, kendisini okuyanlara kazandırdığı güzelliklerin haddi hesabı yoktur. Mahşerde, güneşin tepeye dikildiği, herkesin kan ter içinde çırpındığı o dehşetli saatlerde, Kuranın, kendisini okuyan ve buyruklarına göre yaşayan kimselere sağlayacağı büyük imkândan söz eden Efendimiz (sas) şöyle buyuruyor:

Kur'an'ın önünde en uzun iki sûresi, Bakara ile Âl-i İmrân bulunacak. O sırada bu iki sûre, iki bulut gibi görünecek veya aralarında bir nur bulunan iki siyah gölgeliği andıracaklar, yahut bu iki sûre, kıyamet gününde sahiplerini savunmak üzere saf bağlayıp kanat germiş iki kuş sürüsü gibi gelecekler. (Müslim, Müsâfirîn 253; Tirmizî, Fezâilül-Kuran 5).

Herkesin bir kurtarıcı beklediği mahşerin o dayanılmaz vakitlerinde Kuran-ı Kerîmin bir şefaatçi olarak ortaya çıkması ve kendisini okuyup ona göre yaşayanların elinden tutması, Allah'ım, ne güzel bir imkândır.

[b]Kur'an nasıl şefaat eder? [/b]

Ebu Ümâme (ra) anlatıyor: Hz. Peygamberi (sas) işittim, diyordu ki: Kuran-ı Kerimi okuyun. Zira Kurân, kendini okuyanlara kıyamet günü şefeatçi olarak gelecektir. Zehrâveyni, yani Bakara ve Âl-i İmran sûrelerini okuyun. Çünkü onlar kıyamet günü iki bulut veya gölge veya saf tutmuş iki grup kuş gibi gelecek, okuyucularını müdafaa edeceklerdir. Bakara Sûresini okuyun. Zira onu okumak berekettir. Terki ise pişmanlıktır. Onu tahsil etmeye sihirbazlar muktedir olamazlar. (Müslim, Müsafirin, 253)

[b]5 dakikada Kuranı hatim sevabı alabilirsiniz [/b]

Efendimiz şöyle buyuruyor: Sizden biri bir gecede Kuranın üçte birini okumaktan âciz midir? Kim, Kul hüvallâhü ehad. Allahüs Samed suresini okursa Kuran'ın üçte birini okumuş sayılır. (Tirmizi, Fedailül Kuran, 2896)

Kuranın özü tevhid, nübüvvet ve haşirdir. İhlas Sûresi (Kul hüvallahü ehad. Allahüs Samed. Lem yelid. Ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.) diğer sûre ve ayetlerde olduğu gibi bu üç önemli düsturu içermektedir.

Kuran rahmettir, berekettir. Kuran nur dolu mucize bir kitaptır. Okudukça rahatlar ve kendinizi öteler aleminde hissedersiniz. Kuranın kendisi bizzat şifa kaynağıdır. Dertlilere derman, sıkıntıda olanlara ferahlık kaynağıdır.
O, bu dünyanın yakıcı ateşiyle kavrulmuş dudaklara bir hayat suyu, kasvetli gönüllere moral kaynağıdır.

[b]Her harfine kaç sevap veriliyor? [/b]

İbni Mesud (ra) anlatıyor: Hz. Peygamberi (sas) dinledim. Şöyle diyordu: Kuran-ı Kerimden tek harf okuyana bile bir sevap vardır. Her sevap on misliyle kayda geçer. Elif Lâm Mîm bir harftir demiyorum. Aksine Elif bir harf, Lâm bir harf, Mîm bir harftir. (Tirmizî, Sevâbül Kuran, 16, 2912)

Yüce Rabbimizin (cc) lütfuna bakalım ki, Kuranın her harfine 10 sevap veriyor. Kuranda 323 bin 70 harf vardır. Buna göre hesap edebiliriz. Kuranı cuma, bayram, Ramazan, Kadir Gecesi gibi mübarek ve özel vakitlerde okuduğumuzda ise her harfine verilen sevap karşılığı 1e 700 hatta 1e 700.000 e kadar çıkmaktadır. Böyle mübarek vakitleri kesinlikle ihmal etmemeli, hesaplar ve rakamların aciz kaldığı engin rahmete kavuşmak için okudukça okumalıyız.

3 yorum

Kur'an, okuyanlarına şefeat eder!..

[quote="naz"][quote="zhümeyra"]RABBİM hakkıyla okumayı amil olmayı nasip eylesin

çok güzel bilgiler sağolasın naz kardeşim..[/quote]

amin hümeyra kardeşim. sen de sağol.


not: görevin hayırlı olsun güzel kardeşim. :wink:[/quote]

ALLAH cc razı olsun MEVLAM macup etmesin İNŞALLAH

21.09.2007 - zhümeyra

Kur'an, okuyanlarına şefeat eder!..

[quote="zhümeyra"]RABBİM hakkıyla okumayı amil olmayı nasip eylesin

çok güzel bilgiler sağolasın naz kardeşim..[/quote]

amin hümeyra kardeşim. sen de sağol.


not: görevin hayırlı olsun güzel kardeşim. :wink:

18.09.2007 - naz

Kur'an, okuyanlarına şefeat eder!..

RABBİM hakkıyla okumayı amil olmayı nasip eylesin

çok güzel bilgiler sağolasın naz kardeşim..

18.09.2007 - zhümeyra

Konular