BALIK PİŞİRMENİN SIRLARI

[size=18px][color=blue]BALIK PİŞİRMENİN SIRLARI

Balık tatlı suda bekletilmez, üzerine tuzlu su dökülür.
Dondurulmuş balık, kullanılacağı zaman sirkeli suya konur.
Kızartılacak balığın üzerine tuz, limon suyu ve karabiber serpilip, 15 dakika bekletilir.
Eti yumuşamış balık, sirke ilâve edilerek haşlanır.
Balığı ızgara yapmadan, balık bir bez veya kağıt havlu ile kurulanır. Bir kap içinde tuz, karabiber ve çiçek yağı karıştırılır. Balık bu karışıma bulanır. Böylece ızgaraya yapışmaz.
Izgarada balıklar pişerken, üzerine arasıra fırçayla yağ sürülür.
Balık kokusunu çıkarmak için önce soğuk suyla yıkayıp, sonra sirke veya limon ile ovulur. Kaplardaki koku da yıkadıktan sonra sirkeli suya batırılarak yok edilir.

[/color][/size]