Hayat

Hayat

--------------------------------------------------------------------------------

selamun aleyküm hocam.eserlerinizden anladığım, kötü duygu ve düşüncelerden arınır niyetlerimizi temiz tutar ve yüksek gerekçelere adanırsak korunacağız.ama aklıma hep şu nokta takılıyor:dünyanın değişik yerlerinde zulüm altındaki masum insanlar,bombalar altında yada bir sapığın elinde işkenceyle öldürülen çocuklar neden korunmuyorlar? hz.hüseyin" radıyallahu anh" neden korunmadı? hocam inanmadığım için değil,daha sağlam inanabilmek için soruyorum.Allah sizden razı olsun.

-Bilirsiniz ki, Allahü teâlâ haşa robot değildir. Mutlak surette biz boyle yaparsak o soyle yapar biçimde matematiksel bir esitleme kurulamaz. Allah hangi davranisimiza karsı ne karsılığı verdiğini bize Kuranda söyler, ama bu asla bu karsılığa mahkum olacağı anlamına gelemez.

-Hz. Huseyinin "radıyallahu anh" korunmadığını nereden biliyorsunuz? Sizce korunan kisi hala mumyası var olan Firavun mu? Korunmaya verdiğiniz anlamı gözden geçirmelisiniz. Korunmadığını sandığnıız Hz. Huseyin cennette, Allahın ve peygamberinin dostudur; adı kıyamete kadar [b][color=olive]müminlerin kalbinde yaşamaktadır. Öte yandın Hz. Hüseyinin" radıyallahu anh" yaşadığı olay kisisel bir kaderi değil toplumsal bir kaderi temsil eder ve yaşadığı o felaket, döneminde ırkçılığa bulaşan islam ümmetine kaderin bir karşılığıdır.

-Kimin neden korunduğunu ve kimin neden korunmadığını veya korumanın ne anlama geldiğini daha iyi anlamak isterseniz, Kurandan Hz. Yusuf, Hz. Yunus, Hz, İbrahim, Hz. Eyyüp aleyhimüsselam gibi peygamberlerin hayat hikayelerini okuyabilirsiniz.

-Ruhsal Zekanın son bölümünü de okuyabilirseniz sevinirim. Zira oradaki kader modeli bu sorunuzun cevabını sunuyor.



Muhammed Bozdağ
[url]www.yetenek.com[/url][/color][/b]

Konular