Reiki

[color=darkblue]Reiki hakkındaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Gerçeklik payı, islamla örtüşüp örtüşmemesi vs...
Teşekkürler şimdiden


Reiki’nin kaynağının temel olarak Hıristiyanlık ve Budizm olduğu söylenebilir. Bununla beraber uzak doğunun münzevî hayatıyla birlikte “mistik” unsurları da bünyesinde barındırmaktadır.
Reiki’nin hiçbir inanç sistemi ya da felsefe ile bağlantılı olmadığı iddiası tutarlı değildir.
Reiki müntesiplerinin elle dokunmak ve enerji aktarmak suretiyle tedavi yöntemleri insana has genel bir özellik olup, Allah’ın yaradılıştan insana bahşettiği meleke ve kabiliyetlerin geliştirilmesi suretiyle gerçekleştirilebilir. Bu durum, insanın eşyayı maddi ve manevi tesir gücüyle hakimiyeti altına almasıyla ilgili olup, tarihi suretçe daha ziyade Budizm, Hinduizm ve çeşitli mistik ve dinî ekoller arasında yaygındı. Günümüzde ise Reiki ve benzeri ekoller teknolojinin bunalttığı dünyada ortaya çıkan fizikî ve ruhî rahatsızlıklar karşısında, özellikle dini bakımdan iç huzura kavuşamamış insanlar arasında bir sığınak olarak görüldüğü söylenebilir.
Günümüzde Reiki’nin sadece tedavi amaçlı olarak kullanıldığı, öğreticileri ve taraftarları tarafından vurgulanan bir husustur. Bu durum sekülerliğin yani dinden uzak durarak, tamamen dünyevî bir yaşam biçimi olarak ön görüldüğü dünyada, farklı din ve kültürleri işkillendirmeme endişesinden kaynaklanmış olabilir.
Sonuç olarak, bizler, Müslümanlar olarak, Mücellâ Dînimiz İslam’a göre her türlü rahatsızlık karşısında öncelikle tıbbî tedaviye müracaat ederiz. Alanında uzman hekimlere müracaat ederek, kendimizi tabibe teslîm ederiz. Tabibin muâyenesinden sonra, tedâvi teklifini benimsemeden önce, bir başka doktora gitmeye de izinliyiz; gidebilir, bir başka doktorun da bilgi ve tecrübesinden istifâde edebiliriz. Doktora gitmek, Müberrâ Dînimizin bir emridir.
Tedavi sürecinde ise, Âlemlerin Rabbine dua eder, O’ndan şifa diler, Yüce Allah’ın duâlara icâbet ettiğini ve O’nun gerçek şifâ veren olduğunu bilerek, hastalığımızın iyileşmesine vesîle olan temel unsurlara tevessül ederiz. Hiç şüphe yok ki, biz mü’minlere yakışan olgun davranış budur. Bunun yanı sıra din kardeşlerimize, durumumuzu ihbâr eder, onların da hayır duâlarına müracaat ederiz.
Bu itibarla İslam diniyle müşerref olan ve onun buyruklarıyla yaşamaya çalışan bir kimsenin Reiki ve meditasyon gibi yöntemlerle uğraşması yerine, kendi sahip olduğu değerlere sahip çıkması ve bu değerler doğrultusunda kendisini tanıyıp iç huzurunu araması dînimizce uygun bir davranıştır. Çünkü zaten bu akımların önerdiği hususlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde İslam Dininin inanç ve ibadet sistemi içerisinde varolan hususlardır. Önemli olan bir müslümanın bu bilgileri elde etmesi ve onları davranış biçimi haline getirebilmesidir.
Saygı sunuyor, hep ayakta tutacak âfiyetler diliyorum.
Yüce Allah’ımızın Selâm’ı, Tevfîk ve İnâyeti ile…

[url]www.yetenek.com[/url][/color]

Konular