Zamanı etkili kullanabilmek(?)

[size=18px][color=darkblue]Selamlar değerli Muhammed Bozdağ, ben kitaplarınızla son bir ay içerisinde tanıştım, istemenin esrarı'ndan sonra diğer kitaplarınızı da çok kısa bir süre içinde okudum. çok etkilendim ve çok istifade ettim.
Soracağım sorunun cevabı belki daha önce verilmiştir diye yazılan mesajlara bir göz gezdirdim fakat anlamca uyumlu bir cevaba rastlayamadım.
Nasib olursa üniversite değiştirme amacı ile öss sınavına girmeyi düşünüyorum. Bir çok haklı sebebten ve daha başarılı bir yüksek öğrenim görebilmek için bulunduğum okuldan başka bir okula girmeye niyetlendim. Sınav için yeterli alt yapım aslında var fakat aşamadığım bazı sorunlar var onlara birlikte bir çözüm bulabilmeyi ümit ediyorum.
Sorun olarak gördüğüm hareketlerimi kısaca sıralamam gerekirse;
1- Misal olarak; 2 hafta çok sistemli, çok verimli, sıkılmadan ve zorlanmadan derslerime çalışıyorum fakat sonra birden duraksıyorum ve araya maleyani vakitler doluveriyor, hatta araya uzun günler girebiliyor. heyecanım ve azmim nasıl sürekli ve kalıcı olabilir?
2-Biliyorsunuz sınava çok az bir zaman kaldı, ben bu süreç içerisinde hem öss konularına yeterince vakıf olmak hem de şuan ki fakülte derslerimi düzenli bir şekilde verebilmem gerek. Yani iki ağır vazifeyi dosdoğru bir şekilde sonlandırmalıyım. Az zamanda çok şey başarmaya çalışabilmek benimkisi. Asıl sorum işte burada; az bir zaman içerisine çok zaman gerektiren işlerimizi nasıl sığdırabilirim, zamanı nasıl değerli ve verimli kullanabilirim?
3-Çoğu zaman yoğunluktan iki işten diğeri yarım ve aksak oluyor, bazen öss den bazen okul derslerinden temelli kopabiliyorum ve toparlamam ve eski haline getirmem yorucu ve uzun oluyor, bu sorun ile de zamanı etkili kullanmak devreye girmiş oluyor, zamanı nasıl etkili kullanabilirim?
Dediğim gibi uzun süreli duraksamalar yaşıyorum, neden kaynaklandığını bilmiyorum ama bütün hayallerim ve niyetlerim düşüncelerimin en baş köşesinde yer edinmişken, bu denli zaman kaybetmek ve maleyani hareket etmek kuşkulandırıyor beni, birşeyleri eksik ve yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum.
Bu haletlerden ve fikirlerden bir an önce uzaklaşmak ve önüme bakmak istiyorum.
Sorularım kısaca bunlardı, sonrasını sizin fikirlerinize bırakıyorum...

Birdaha ki kitabınızın evlilik sanatı ile ilgili olmasını okuyucunuz olarak çok isterdim.

Gayretlerinizden ve çalışmalarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum.
Allah'a emanet olun...

mbozdag Tarih: 05.03.2008 23:47:33


-zihninizi hedefinizden koparak başka ilgileriniz ve duşuncelerinizdir.. bunların hayatınıza girmesine izin vermezseniz o zaman odağınızı korumayı surdurursunuz.

-zaman zaten değerli... işleri sığdırmak için sığacak kadar iş yapacaksın ve fazlasını yapmayacaksın. enömsizleri ayıklayacaksın. daha hızlı iş yapacaksın. bunun için planlayacaksın. yürümenin hızlısı olduğu gibi okunmanın ve çalışmanın da hızlısı var. kova delik olabiledi gibi zaman küpü de delik olabilir. oyalanmalar, yavaşlıklar, lüzümsuzluklar.. bunları tespit edip dışlayacaksınız mesela tv izleymeyecek ve internette chat yapmaycaksınız gibi...

-duraksama sebebi çalışman gereken konuları düşünmeyi bırakmandır. düşünürsen çalışırsın bu kadar basit. birine odaklanın diğerini ihmal etmek, birini düşünüp diğerini unutmaktan kaynaklanıyor. ikisini de hatırmayı zihinden basarıyorsanız yazılı çalışın... hergün ikisini çalışacağınızı yazın.


Siz de malayaniyatı biliyorsunuz zaten... tamam işte, onları bırakacaksınız. bu saatte ben tv izleyebilirdim mesela ama size cevap veriyorum... bu bir seçim ve karar meselesi.. ama tv yi açsam beni sürükleyecek ve bunları cevaplayamayacağım değil mi? Zihninizi boş bırakmayacaksınız ki başkasının eline geçmesin.

Selamlarımla

[url]www.yetenek.com[/url][/color][/size]

Konular