İSLAMI ANLAMAK ?

İSLAMI ANLAMAK ?

İslamın temel ruhunu ,ne olduğunu,gayesinin ne olduğunu anlayabilmek için:

Önce Kur'anı Kerimi baştan sona okuyacaksınız.

Sonra biraz Astronomiden kainatın durumunu, güneşin, gezegenlerin, dünyanın durumunu, tüm yıldızların varlığını ve bunların hepsinin birarada olduğu Samanyolu Galaksisini,diğer galaksileri,büyüklüklerini,aralarındaki mesafeleri öğreneceksiniz...

Sonra biraz Biyoloji öğreneceksiniz, bitkilerin,hayvanların,insanalrın nasıl yaşadıklarını vücut yapıların,nasıl beslendiklerini, neden bitkilerin havadan karbondioksit alıp,havaya oksijen verirken,hayvanların havadan oksijen alıp havaya karbondioksit verdiklerini öğreneceksiniz..

Sonra biraz fizik öğreneceksiniz, havaya atılan taş yere neden düşüyor..
dünya tepsi gibi mi yuvarlak mı,neden güneşin etrafında durmadan dönüyor..Bütün sıvılar katılaşınca,ağırlığı artarken,neden sadece su katılaşınca ağırlığı azalıyor..

Sonra biraz Anatomi öğreneceksiniz..hayvanların,insanların vücut yapıları nasıldır,İnsan vücudunda kaç kilometre kandamarı vardır, İnsanın vücudunda durmaksızın ömür boyunca çalışan kalp nasıl çalışıyor,mide,ak ve karaciğerler,dalak,böbrekler kendi kendine nasıl çalışıyor....

Bunları öğrendikten sonra YÜCE YARADANIN VARLIĞINI GÖRECEKSİNİZ..

Sonra Yüce Yaradanı sorgulayacaksınız.. Allah büyüktür de ne kadar büyüktür, ne kadar güçlüdür, kainatı ,yıldızları,güneşi,dünyayı neden yarattı..bitkileri,hayvanları yarattktan sonra neden İNSNOĞLUNU YARATTI..
Yaradanın insanı yaratmaktan amacı nedir,Yaradn yarattığı insandan ne istiyor..

SQNRA KUR'ANI KERİMİ BAŞTAN SONA BİR DAHA,HER AYET ÜZERİNDE DÜŞÜNEREK,TEFEKKÜR EDEREK YENİDEN OKUYACAKSINIZ...

KUR'ANI KERİMİ ANLAMAYA BAŞLARSINIZ.....


Arkadaşlar bunlar benim görüş ve düşüncelerimdir.
Kimse bunları kabul edip uygulamak zorunda değildir,hani daha iyi anlamak istiyorsanız....diye...
Tenkit ve eleştirilere açıktır....

Konular