Zeytinyağı kalbin en iyi ilacı

Kötü kolesterolü azaltıcı özelliği bulunan zeytinyağı, aynı zamanda kalbin de ilacı...




Prof. Dr. Şerafettin Canda, kalp damar hastalıklarının oluşumunda beslenme düzeninin çok önemli olduğunu belirterek, kötü kolesterolü azaltıcı özelliği bulunan zeytinyağının kalbin ilacı olduğunu söyledi.

Canda, yıllarca kalp damar patolojisi üzerinde çalıştığını belirterek düzensiz beslenen, obezite olanlarda kalp hastalıklarının daha çok görüldüğünü hatırlattı. Canda, "Kandaki yağ miktarının fazlalığı önemli bir etken. Kötü kolesterolün azaltıcısı zeytinyağıdır. Zeytinyağımızın kıymetini bilelim. Dünyanın en kaliteli zeytinyağını bizler üretiyoruz. Sağlığımız için zeytinyağı tüketelim" dedi.

Prof. Canda kardiyovasküler hastalıkların birçok nedenleri olduğuna dikkati çekerek, dünyadaki ölümlerin birçoğunun kardiyovasküler hastalıklardan kaynaklandığını ifade etti. Türkiye'de ölümlerin yüzde 55'inin, dünyadaki yıllık 55 milyon ölümün de yüzde 30'unun kardiyovasküler hastalıklardan oluştuğunu belirten Canda, bu hastalığın oluşmasında yaş, cinsiyet, aileden (kalıtsal), diyabet, obezite ve sigara gibi birçok etken olduğunu belirtti.

En büyük faktörlerinden birisinin de hipertansiyon yani kandaki kötü yağların yüksek olması olduğunu vurgulayan Canda, "Sağlığımız için zeytinyağı tüketimine önem verelim. Zeytinyağı kandaki kötü yağı azaltacaktır" dedi.

Konular