DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

benim hayatımda karşıma çıkan insanlar ya dul oluyorlardı yada nişanlanıp ayrılmış oluyorlardı.ben 23 yaşında bir bayanım ve başımdan flört, söz ,nişan vs geçmedi.Peygamber Efendimiz(s.a.v)'de kendisinden yaşça büyük dul olan HZ.Hatice Validemizle evlendi.evliliklerde kişinin dul olup olmaması sizce önemlimi.benim karşıma çıkan insan akrabamız ona karşı ilgi duyuyoyom.ailem ve çevremdeki insanlar bu evliliğe onay veriyor bende kendimce onaylıyorum ama evlendiğim zaman nasıl problemlerle karşılaşırım onu merak ediyorum..

15 yorum

Ynt: DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

İYİ ANLAŞABİLİYOSANIZ HİÇ Bİ SORUNUNUZ YOKSA ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMUYOSANIZ EVLENİN

29.11.2008 - harded

Ynt: DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

Hz Allah razi olsun ankebut kardeşim

30.10.2008 - zambak

Ynt: DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

[b]kımse dul kalmak ıcın evlenmez. Bu konuyla ılgılı bırcok hadısler vardır hepımızınde bıldıgı uzere. Insnların ev ıcınde yasadıklarını 4 duvar arasında bır ALLAH BILIR BIRDE KENDILERI o yuzden her evlılık kendı ıcınde farklıdır. Bu konularda Genelleme yapılması hoş olmaz. Bıldıgım bırsey var kı, herşeyı anlatan bır Hadis-i Şerif , ıcınde evlılık ıle ılgılı bırcok seyı anlatıyor aslında;[/b]

[b][i]"Erkek hanımına, hanım da beyine sevgiyle baktıklarında, Cenab-ı Hak ta onlara rahmetle bakar. Şayet erkek, hanımının ellerini ellerine alırsa, her ikisinin de, günahları parmaklarının arasından dökülür gider." [/i] [/b]

29.10.2008 - feyza44

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

herkes muhakkak ebediyen sorun yaşamadan bir ömür mutlu bir evlilik ister. İnsanoğlunun istek ve arzuları sonsuzdur. Ben şuan duygularımla mı yoksa mantığımlamı gidiyorm onu bile bilmiyorm. ama benim düşüncem insanın sonuçta dul veya bekar olması önemli değil sonuçta evlenmenin hak olduğu gibi boşanmakta haktır. Birde hiç kimse yuvasının dağılmasını istemez.

Fakat ben şunu çıkarıyorm boşanan bir bayana bakılan gözle erkeğe bakılmıyor. dul bir erkek bekar biriyle evlenebiliyorsa bekar bir erkek de dul bir bayanla evlenebilir kanaatindeyim ama bizim içimizde yaşadığımız toplum Peygamber Efendimizin (s.a.v.) de defalarca yapmış olduğu bişeyi bizim toplumumuz kabullenemiyor ve ya kabullenmek istemiyor.

Allah (c.c.) hepimizin hakkında hayırlısını versin.

19.07.2008 - mevlutali

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

Tahkik kardeşin sözlerine katılıyorum,ve o sözlerin altına imzamı atıyorum.Sizin için hayırlısı ne ise o olsun.Selamlar sevgiler

04.07.2008 - rey2466

Kriteriniz sadece dul olması olmasın.

kardeşim eşi seçiminde sadece kriter dul olması değildir.erkek dul olabilir yetim olabilir,önemli olan o erkeğin diyaneti siyanet iffeti hayasıdır.sonra asaleti güzelliği zenginliği gelir.eğer karşınızdaki insanı kendinize denk görüyorsanız onunla evlenebilirsiniz.

04.07.2008 - tahkik

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

rey kardesim tesekkürler güzel cevabiniz icin.

24.06.2008 - talib

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

TŞK EDERİM ALLAH RAZI OLSUN

24.06.2008 - mevlutali

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

Her anne ve baba evladının mutlu olmasını ister.Onlar bu kızı niye istemiyorlar önce bunu bilmemiz gerekiyor.Sizin bilmediğiniz veya göremediğiniz şeyler mi var.Olayları yaşarken insan bazı şeyleri göremez ,olayın dışındaki insanlar daha mantıklı düşünebilirler ama sizin durumunuz için böyledir demek istemiyorum.Senin yapacağın ,niye istemiyorlar bunu öğrenmek ve ona göre davranmak.Onunla bir ömür sen yaşayacaksın,ailen değil.Ailenin geçerli,mantıklı bir itiraz sebebi olması lazım.Belki kendi istedikleri biriyle evlenmeni istiyorlar,belki yaş farkını düşünüyorlar,belki kız hakkında senin bilmediğin bir şeyi biliyorlar,belki kızı ve ailesini beğenmiyorlar belki örf ve adetler farklı diye düşünüyorlar belki belki belki.......... Aileni kırmadan ikna etmeye çalış,senin için hayırlısı ne ise o olsun.Selamlar sevgiler

21.06.2008 - rey2466

ben 23 yaşındayım

ben 23 yaşında bir erkeğim hayatımda şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi evleneceğim birini bulduğuma inanıyorum. Eşim olacak insan 26 yaşında problem ler yaşasakta biz çok mutluyuz ve benim ailem buna kesinlikle olmaz gözü ile bakıyorlar. Ben ailemin sözünü dinlemeden bir anlamda karşı gelerek evlilik yapar isem, ben günaha girmiş olurmuyum ve ben o insanı bırakmam da söz konusu değil kesinlikle. içinde bulunduğum durumdan beni dinimize yakışan bir şekilde aydınlatırsanız sevinirim.

21.06.2008 - mevlutali

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

ben zaten bayanım.ve Peygamber Efendimizin bize örnek olması için dul bir bayanla evlendiğini düşünüyorum..

15.08.2007 - karagul.06

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

Değerli kardeşimiz,
Bakire kadınla evlenenlerin her zaman mutlu olacağı şeklinde kaide olmadığı gibi, dul kadınla evlenlerden mutlu çiftlerin oluşabileceği de muhakkaktır. Bunu kurallar zeminine oturtmak yanlıştır. Bunlar birer tavsiyedir, bağlayıcı değildir.

Evet, Peygamberimiz(sav) bakire olanlarla evlenmeyi tavsiye etmiştir. Nitekim Hadis-i Şerfilerde bu şekil ibareler mevcut.

Evlendiğim zaman Resulullah (sav) bana: [b]"Nasıl biriyle evlendin[/b] [i](dulla mı bakire ile mi?)"[/i] diye sordular. [b]"Bir dul aldım!"[/b] dedim. [b]"Niye bakire değil? O senin sen de onunla mülatefe[/b](latifeleşirdiniz) [b]ederdiniz!"[/b] buyurdular. (Buhari)


Üveym İbnu Sâide radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

[b]"Bakire kızlarla evlenin. Çünkü onların ağızları daha tatlı, rahimleri daha doğurgandır, aza da razı olurlar."[/b]

Ağızlarının tatlılığı, "hayâ perdeleri yırtılmadığı için, edepli konuşurlar, kocalarına karşı kırıcı, çirkin söz söylemezler" diye anlaşılmıştır. Hadis, kadınların doğurganlık vasfını övmektedir.


***


Bunlara mukabil, Peygamber efendimiz kendileri 25 yaşlarındayken, 40 yaşlarında dul bir kadın olan [b]Hz. Hatice[/b] annemizle evlenmişlerdir. Yine Muhterem annelerimizden [b]Hz. Ayşe hariç diğerlerini de dul olarak almıştır.[/b]

Bunları bulunduğunuz duruma göre değerlendirip kendiniz karar verebilirsiniz. Selam ve sevgiler...

15.08.2007 - ankebut-57

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

dul biriyle evlenmek istiyen bir kisiye peygamberimiz...
ya kar edersin ya zarar edersin buyurmus....kar edersin,ayrildigi kisiden iyi olur san , zararli olur ayrildigindan kötü olzrsun birde öbüründen cocuklari var olursa...ama yinede evlilikleri icin dua buyurmus...

15.08.2007 - alaattin

DUL BİR İNSANLA EVLİLİK YAPILMASINDA BİR SAKINCA VARMI?

[color=green][b]bilmem....... ALLAH yardımcın olsun[/b][/color]

14.08.2007 - misk

Konular