Servetinin Yarısını Bağışlayan Adam

[URL=http://imageshack.us][img]http://img455.imageshack.us/img455/1566/mektupve6.jpg[/img][/URL]

“08 Ekim 2005 tarihinde büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalan ve yaklaşık 70 bin vatandaşını kaybeden Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref, 24 Kasım’da bir Türk çocuğu tarafından gönderilen yürek burkan bir mektubu kendi resmi sitesinde yayınladı.” (Kaynak: Haber7.com)

“Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nden bir çocuğun Pakistanlı depremzedelere gönderdiği, içinde 1 YTL bulunan anlamlı mektup, Pakistan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesinde yayınlandı.

Tavşanlı PTT İşletme Müdürü Ethem Gevrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesi olan ‘’www.presidentofpakistan.gov.pk'’da, depremzedelere ‘’cüzi, ama anlamlı yardım yapan'’ bir Türk çocuğunun mektubunun aslı ve İngilizce tercümesinin yayınladığını bildirdi.

Pakistan halkını duygulandıran mektubun kim tarafından yazıldığını tespit etmek amacıyla yapılan araştırmada, mektubun Tavşanlı Postanesi’nden gönderildiğinin ortaya çıktığını anlatan Gevrek, şunları söyledi:

‘’Mektup, postanemizden Kasım ayında yurtdışı gönderim ücreti olan 800 bin lira karşılığında Pakistan’a gönderilmiş, ama üzerinde gönderenin adı yokmuş, biz de göndereni bulamadık. Ancak ağır kış koşullarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Pakistan halkına, elinde bulunan cüzi miktardaki parayı vermekten kaçınmayan bu çocuğun davranışından çok etkilendik.'’

İnternet sitesinde İngilizce tercümesi de yayınlanan mektubun aslı şöyle: ‘’Ben fakir bir evin oğluyum. Babam yok, annem hasta. İki milyon ekmek paramız vardı. Bunun size bir milyonunu gönderiyorum, çünkü ben bugün çöpten ekmek buldum. Akşam iftarı onunla yapacağız. Bu bir milyonla depremdeki çocuklara ekmek alın. Bu para helaldir. Pul parası da vereceğim için paranın hepsini gönderemedim. Özür dilerim.'’

Kaynak: AA

Pervez Müşerref’in sitesindeki haber:

[url]http://www.presidentofpakistan.gov.pk/NewsEventsDetail.aspx?NewsEventID=2636[/url]

Konular