Umarım sıkılmadan okursunuz

Umarım ki bunu her okuyan kendinden bir parça bulur. Unutmayın ki hayatta hiçbir zaman öğrencilik bitmez.
Gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında, verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun... Bağışla ve unut... Ama kimseye teslim olma. .. içten ol, telaşsız, kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver. Aptal ve cahil olduklarında bile dinle onları. Çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır.
Yalnız planlarının değil, başarılarının da tadını çıkar. Ne kadar küçük olursa olsun işinle ilgilen. Hayatta dayanağın odur. Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olamazsın, işini öyle bir seveceksin ki başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.
Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hümetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz... ve unutma ki insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri kumsaldaki kum tanecikleri bile değildir.
Kaybetmeyi ahlaksız kazanca tercih et. Birincisinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Çünkü bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.
Yılların geçmesine öfkelenme. Gençliğine yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.
Rügarın yönünü değiştiremiyorsan, yelkenleri rüzgara göre ayarla. Çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.
Ara sıra isyana yönelecek olsanda hatırla ki, evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken kendi kendinle barış içinde ol.
Doğduğun zamanları hatırlar mısın? Sen ağlarken herkes sevinçle gülüyordu. Bu nedenle öyle bir hayat yaşa ki, sen öldüğünde de herkes ağlasın...
Sabırlı, sevecen , erdemli ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin. Gözünle değil, kalbinle görmeye çalış ki bütün pisliği ve kalleşliğine rağmen, dünya insanoğlunun biricik güzel mekanıdır....

3 yorum

Umarım sıkılmadan okursunuz

Hoşgeldin ve Allah razı olsun

07.09.2007 - keceemre

Umarım sıkılmadan okursunuz

evet daha yeni üye oldum. hoşbulduk

07.09.2007 - aslan37

Umarım sıkılmadan okursunuz

sen gerçekten yeni(!!!) misin?

hoşgeldin o zaman :wink: :wink:

07.09.2007 - blacklight

Konular