Namaz Kılmak İstiyorum !!!

[b][color=blue]Sizlerle sayın Muhammed Bozdağ'ın yetenek.com sitesinde çeşitli sorulara verdiği cevapları paylaşmak istiyorum.


Bu aktardığım yazıların hem kendime hem de sizlere faydalı olacağını umduğumun bilinmesi ve sizlerle sonsuz güzelliklerde Peygamberimiz Hz. Muhammed " sellallahu aleyhi ve sellem" efendimizin sohbetlerinde buluşmayı Allahu teâlâ nın bizlere nasip etmesi niyazımla.

Sağlıcakla kalınız.
Saygı ve sevgilerimle.


Merhaba Sevgili Muhammed BOZDAĞ hocam öncelikle tüm islam aleminin ve sizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Ben yeni sitenizin daha yeni üyesiyim. izninizle benim benim sorunum bayağı büyük ben taa orta birde sağolsunlar risale-i nur öğrencileri sayesinde namaza başladım ve o günden sonra da zaten içimde aşırı bir istek vardı bütün dini kitapları okuyordum ve bunlarıda yine büyük bir istekle okuyordum sonra bir ara bıraktım namazı ne zaman olduğunu hatırlamıyorum ama geri başladım taaki lise 1'in yazına kadar kıldım ama sonradan olan oldu içimdeki zevk birdenbire kaçtı artık namaz kılmak istemiyordum ve sonra da isteksiz olduğum için bıraktım zaten bir dahada hiç kılamadım o kadar ilerlediki bu durumum artık elime kitap bile almıyordum en son bir sene önce okumuşumdur kitap dini konular sanki beni daraltıyor gibi hissediyorum ama bir yandanda bir o kadar çok istiyorum eskisi gibi olmayı ama olmuyor bu durum beni ve ailemi gerçekten çok üzüyor ne olur sizden ricam bana acil bir yardım eli uzatın yoksa bu durum yüzünden çektiğim ızdırap beni git gide daha kötü bir hale sürükleyecek bana bir yol gösterin ilginize şimdiden teşekkürler. ALLAH YAR VA YARDIMCINIZ OLSUN...

Degerli kardesim,

Allah bu guzel niyetinizde size yardim etsin, yol göstersin ve kalbinizi esenlige ulastirsin.

Oncelikle namazin anlamini ve degerini biliyorsunuzdur.

-dünyaya tutunmak icin yillarca gozyasi dokuyoruz. Dunya kisacik oldugu halde... Ahiretse sonsuzdur ve ahirete tutunmanin vazgeçilmez yolu namazdir.

-insan bedenini gidayla uc ogun besler. Ama ruhsal tatminsizlik sık sık nükseder. Ruhun da beslenmesi gerekir. Allah, sonsuz kudret ve ruhaniyat inanci ve yönelimi olmazsa bir insan asla mutlu olamaz. dünyanin en batil insanlarinin bile bir tur tapinma ritüelleri vardir. Namaz ise son hak dinin, gercek Allahin dininin en guzel ibadetidir. Sonsuz Nuruna namazla yoneliyorsunuz. hayatin en zor atmoserinden onun rahmetiyle nefes almaya yoneliyorsunuz.

-insanlar son yillarda Allahtan uzaklasiyorlar. Nefislerine -ozelikle cinselliklerine- tapiyorlar ve bu durum gittikce ruhlarini derin bir bunalimda boguyor. Buna karsi kalbimizi temizleyecek, acilarin istirabini azaltacak., ahlakimizi guzellestirecek namaza cok ihtiyacimiz var.

-son zamanlarin asiri dunyevilesmis insanlari, namazi pek modern bulmuyorlar, namazdan cok daha ilkel caglardan kalma meditasyon, yoga gibi, namaza kıyasla pek de faydasi olmayan en ilkel putperest türdeki tapinma usullerini daha cagdas saniyorlar. Bu buyuk bir yanilgidir, cirkin bir propagandanin sonucudur. Hindularin, cinlilerin vs. Buda heykeli karsisinda yaptiklari yoga meditasyon vb tapinma usulleri, dünya otesi zaman ve mekan disi Allahin huzurunda kilinan namazla kiyaslanamaz bile.

-Hayat fanidir kardesim. İnsan kalbine dünyevilik -ve özellikle günahlar- leke calarsa namaz zor gelebilir. Ama zor gelse bile, sonsuzluk hatirina bes vakitten ikiser dorder rekat namaza insan katlanir. Cok yakinda hepimiz olecegiz: Ne gotureceksiniz kardesim. Cesediniz toprak altina birakilip da ruhunuz tek basina kaldiginda neye ihtiyaciniz olacak. Simdi kibleye donup o gayb alemlerine nur gondermezseniz, ogün ruhunuzu ne aydinlatacak. Gercekten orada, simdiki malinizla, mulkunuzle teselli bulabilecek misiniz?

-cok zor geliyorsa, farzlariyla yetinebilirsiniz. sabah 2, oglen ikindi, yatsi 4 ve aksam 3 rekat. beser dakikadan hepsi 25 dakika... cok cok zorlanirsanizda oglenle ikindiyi oglede, aksamla yatsiyi da yatsida birlestirebiirsiniz. kaldi ki, ruhunuzu gercekten doyurmak, huzur bulmak istiyorsaniz, boyle kacarak gocerek ibadet yetmez. Sabah ezan sesini duyunca, sehrinizin en eski camiine gideceksiniz, o tarihi taslarin arasinda los bir koseye oturup, Allaha yoneleceksiniz. Ezan sizi cagirinca, Allahim beni davet ediyor diyerek firlamaya calisacaksiniz. Kardesim o Allahtir. Askiniz sizi cagirsa daglari asarsiniz varmak icin. Allah herseyin sahibi. En yuce, en sevgili...

Anliyorum, nefsiniz sizi engelliyor... Bir cok sebebiniz olabilir..

-belki arkadas cevreniz kilmiyor ve onlardan olumsuz etkilenerek kilamiyorsunuz...
-belki is veya okul cevreniz musait degil.
-belki tv, internet ve dunyevi eglenceler kalbinizi ahirete tamamen kapatmis
-belki cesit cesit gunahlar kalbinizin ibadet zevkini yok etmis...
-belki gozlerinizi karsi cinsin yuzune bakmaktan alikoyamiyorsunuz ve o yuz sizi namazdan alikoyuyor...
-belki sukrunuz cok zayifladi,
-belki tevbeyi unutmusunuz...

Her ne ise sebep, size sonsuzlugu kazandiracak o namaza asgari sartlarda tutunabilirsiniz. Yazdiklami dikkate alirsaniz,

-mumkunse o eserleri tekrar okumaya baslarsaniz
-mumkunse o cevreyle ortak iliskilerinizi arttirabilirseniz.
-mumkunse ve dilerseniz, cemil tokpinarin sabah namazi kitabini, sonra namazla dirilis isimli bir baska kitabi okursaniz...
-bol tevbe ve bol dua yaparsaniz...

Allah kalbinize namazi yeniden sevdirir...

Ama bu yola girdinizde seytanin ne agir ciğliklar koparacağını, sizi vazgeçirebilmek için ne akla hayale gelmez yollar deneyeceğini de unutmamalısınız.

Sizinle ahırette, cennetin kapısında buluşmak üzere... Orada şöyle başımı çevirinc sizi o kapıdan ailenizle birlikte giriyorken görebilmek ümidiyle... Bunu içtelikle diliyorum.

Selamlara kalın. Muhammed Bozdağ

[url]www.yetenek.com/[/url][/color][/b]

Konular