Bİdat Nedİr

[size=18px][color=green]Allahü teâlâ, sâlih bir Müslüman kulu hürmetine, komşusu olan yüz hâne halkını belâ ve musibetten korur.

Hadîs-i şerîf


BİDAT NEDİR

Bidat; dinin emretmediği bir şeyi, ibâdet olarak, yani sevap kazanmak için yapmak ve dinin emirlerini değiştirmek demektir. Meselâ; kelime-i tevhidi besteleyip ney, tef veya başka bir müzik âleti ile çalmak, ezanı teypten okumak, Aşûre günü, aşûre pişirmeyi ibâdet sanmak, bidattir, günahtır.

Çay, kahve, meşrubat içmek bidat değil, âdettir. Mubah olan âdetler günah değildir. Peygamber efendimizin yapmadığı her âdet, günah değilse yapmakta mahzur yoktur.

Bu, bidat sahiplerinin liderleri, Kur’ân-ı kerîme yanlış, bozuk mânâlar veriyorlar. Bu mânâları ileri sürerek, sapık düşüncelerini âyet ile ispat ettiklerini ileri sürüyorlar. Ancak, hakkı bilenler, bunlara aldanmaktan kurtulurlar. Gençlerin, İslâm dinini, hak yolunu, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından öğrenmeleri lâzımdır. Öğrenemeyen bidat ve dalâlet sellerine yakalanıp boğulur. Dünya ve ahiret felâketlerine sürüklenir.

Kıyâmet alâmetlerinin biri de, bidatlerin çoğalarak sünnetlerin unutulmasıdır. Bidat ehline uyan kabir suâllerine doğru olarak cevap veremez. Bidat sahibi sapıklar ile ve dünyaya düşkün olanlarla arkadaşlık etmemelidir.

Bidat sahibi olanlar, Cehennemde bir müddet yanacaklardır. Bir kâfir Müslüman olursa, günahı çok olan veya bidat sahibi olan bir Müslüman tevbe ederse, tertemiz Müslüman olurlar.

[url]www.turktakvim.com[/url]
__________________[/color][/size]

3 yorum

Bİdat Nedİr

[size=18px][color=olive]teşekkür ederim.
Allahu teâlâ sizleri ve bizi iki cihanda " aziz ve güzel " eylesin.amin.
sağlıcakla kalınız.[/color][/size]

27.12.2007 - dutkmd

Bİdat Nedİr

[quote="naz"][color=cirmson]Gençlerin, İslâm dinini, hak yolunu, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından öğrenmeleri lâzımdır. Öğrenemeyen bidat ve dalâlet sellerine yakalanıp boğulur. Dünya ve ahiret felâketlerine sürüklenir. [/color]

Paylaşım için teşekkürler kardeşim. Allah razı olsun.[/quote]

muhim bir mesele.

26.12.2007 - talib

Bİdat Nedİr

[color=crimson]Gençlerin, İslâm dinini, hak yolunu, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından öğrenmeleri lâzımdır. Öğrenemeyen bidat ve dalâlet sellerine yakalanıp boğulur. Dünya ve ahiret felâketlerine sürüklenir. [/color]

Paylaşım için teşekkürler kardeşim. Allah razı olsun.

26.12.2007 - naz

Konular