Genel Müdür

[b][color=blue]Genel Müdür

ÇOK BÜYÜK bir şirketin başına genel müdür tayin edilmişti.
Delikanlı zıpkın gibi bilgisayar mühendisiydi. Yüksek lisans yapmış ve mesleği ile ilgili dünyanın değişik yerlerinde seminerlere katılmış, oldukça ilerlemişti.

Değişik şirketlerde genel müdürlük yapmış, en son bu şirkete gelmeyi kabul etmişti.

Genç mühendis şirkete gelip, genel müdürün odasına girdi.
Kendisini takdim etti.

Eski genel müdür 55-60 yaşlarında idi. Genç genel müdüre dedi ki:
-Dostum, biraz sonra benim koltuğuma geçip oturacaksın. Devir teslim olacak. Sonra da ben ceketimi alıp gideceğim buradan. Ama gitmeden sana birkaç nasihat etmek isterim.

-Buyurun, sizi dinliyorum efendim.

-Daha doğrusu sana felsefemden bahsedeceğim!

İhtiyar, derin bir iç çekti, kahvesini yudumladı ve şöyle dedi:
-Bak, ben bu şirkete 24 senemi verdim. Bu şirket emekleme dönemindeyken girdim, bu gün profesyonel memleketin sayılı şirketlerinden bir tanesi oldu. Dişimle tırnağımla buraya kadar yükseldim... Ama heyhat ki, 24 senemi verdiğim şirket, beni kapı önüne koydu. Yerime sen geldin. Unutma, bu koltuk sana da yar olmaz. -

-Evet...

-Diyeceğim o ki, mevkiler, makamlar geçicidir. Sakın havalara girme ve eski dostlarını unutma.

Daha sonra koltuğundan kalktı, resmi belgeleri, ibranamesini imzaladı ve karşıya oturdu. Genç genel müdür makamına geçti. Dedi ki:

-Efendim, benim de size birkaç söyleyeceğim var. Dinlemek lütfunda bulunur musunuz?

-Memnuniyetle.

-Efendim söyleyeceklerimi ukalalık olarak görmeyiniz. Ben profesyonelim. Bu güne kadar bu şirket çapında 3 ayrı yerde genel müdürlük yaptım. Bana yapılan ısrarlı teklifler sonucunda, sizin aldığınız maaşın üç katına kabul ettim buraya gelmeyi. Ben her gittiğim şirkette 2 seneden fazla durmam. Tecrübelerimi şirkete kazandırır, yeni tecrübeler edinirim. Daha sonra da zincirle bağlasalar durmam. Yani koltuktan kovulmayı beklemem. Kendim giderim. Burası da aynı. En fazla iki sene oturup, kendim kalkacağım. Ben her yerde genel müdürlük yapabilecek tecrübeye, bilgiye, olgunluğa sahip oldum. Yani sizin gibi buraya 24 senemi vermem. Şirkete altın çağını yaşatır, tam overimli dönemde ayrılırım. Bu da benim felsefem.

Eski yaşlı genel müdür duyduklarına inanamadı.

Genç adamla merdivenlerden inerken dudakları, ayakları titriyordu.
Herkesle vedalaştı ve kapıdan çıktı.

Özel arabasına bindi, araba hareket etmeden, kendisini uğurlamaya gelen yeni genç genel müdüre baktı. Ağzından bir tek kelime çıktı:

(Ahmet Sırrı Arvas-“Herkesin Bir Hikâyesi Var” isimli kitabından alınmıştır.)
__________________[/color][/b]

1 yorum

Son sözcük

Eski genel müdürün ağzından dökülen son kelime ne anlayamadım.

22.05.2008 - Meccnun

Konular