Anne katilinden korkunç itiraflar

[color=black][size=18px]Anne katilinden korkunç itiraflar

Geçtiğimiz Cumartesi Zonguldak'ta sevgilisi olduğu iddia edilen şahısla bir olup annesini yakarak öldüren 16 yaşındaki kızın ifadesi dinleyenleri şok etti.

Zonguldak'ta meydana gelen korkunç cinayetle ilgili gözaltına alınan 4 kişi adliyeye götürüldü. Polisin elde ettiği suç aletleri ve deliller de adli makamlara götürülürken, cinayetle ilgili ilginç gelişmeler ortaya çıkarıldı.

Annesini bıçaklayıp tinerle yaktığı iddiasıyla yakalanan 16 yaşındaki T.Y.B. ve yardım ettiği öne sürülen taksi şoförü Osman D. ile birlikte olaya adı karışan S.A. ve N.H., Çocuk Şube ile Asayiş ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbirleri arasında adliyeye çıkarıldı. 16 yaşındaki T.Y.B.'nin ifadesi, tahsis edilen avukat nezaretinde nöbetçi savcı tarafından alınırken, diğer zanlıların ifadeleri de savcılık tarafından alındı.

T.Y.B.'nin sözlü ifadelerinde, taksici Osman D.'nin sevgilisi olduğu iddialarını kabul etmediği kaydedilirken, T.Y.B.'nin Osman D. hakkında, "O benim sadece arkadaşım. O çok iyi biri. Gerçekten çok iyi" dediği ileri sürüldü.

Annesi Gülün Güneş'i darp edip sonra süngüyle kafasına vurduklarını, daha sonra da sırtından ve vücudunun değişik noktalarından bıçaklayıp boğazını kestikleri itiraf eden T.Y.B., sözlü ifadelerinde taksi şoförü arkadaşı Osman D. ile birlikte annesinin bedenini perdelere ve halıya sararak taksiye yüklediklerini, Kozlu Kılıç Mahallesi Dereboyu Sokak'taki bir kaçak ocağa götürerek tinerle yakmak istediklerini belirttiği öğrenildi.

POLİSTEN KORKUP KAÇMIŞLARDI

Annesi Gülün Güneş'e dökmeye çalıştıkları tinerin arkadaşı Osman D.'nin üzerine de dökülmesi ve cesedi yakarken parlaması üzerine kendilerinin de yandığını anlatan T.Y.B., gittikleri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli polisin şüphesi üzerine korkarak hastaneden kaçtığını söyledi.

Hafta sonu tatili olması nedeniyle daha önce okuduğu Fener İlköğretim Okulu'nun ana sınıfında saklandığını anlatan T.Y.B., olay esnasında yanan saçlarını da kestiğini kaydetti. Polis ekiplerinin geniş çaplı araştırmaları sonucunda 21 Mayıs Cumartesi akşamı okulun ana sınıfında kıskıvrak yakalanan T.Y.B.'nin, yaşadıklarını soğukkanlılıkla anlattığı ve ifadeleri ile polisi de şaşırttığı öne sürüldü.

Öte yandan T.Y.B.'nin, yaklaşık 10 yıldır kayıp olan ve sonradan cesetleri bulunan insanlarla ilgili internet sitelerini gezdiği ve burada hoşuna giden cinayetleri polise anlattığı iddia edildi.

İNTERNETTEN ETKİLENMİŞ

T.Y.B.'nin kurduğu cümlelerin, Ankara Üniversitesi'nde çalışan annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'yi öldüren Başak Aydıntuğ'un verdiği ifadelerle benzerlik gösterdiği anlaşılırken, genç kızın internet sitelerinde gördüğü ve okuduğu birçok cinayet gibi bu cinayetten de önemli derecede etkilendiği ileri sürülüyor.

Öte yandan, T.Y.B.'nin valizini de hazırlayıp yanında taşıdığı ve annesinin cesedini başarılı bir şekilde imha etmesinin ardından kaçmayı planladığı da tespit edildi. Annesi ile anlaşamadığı ve sürekli tartıştığı belirtilen T.Y.B.'nin, cinayeti uzun süredir planladığı öne sürüldü.

Polis zanlılarla birlikte, olayda kullanılan bıçak ve süngü, cesedi taşımakta kullanılan kanlı perdeler, eşyalar, halılar ile T.Y.B.'nin internet sitelerine girdiği bilgisayarının kasasını da adli makamlara götürdü.

T.Y.B.'nin ifadesinde ayrıca, yıllardır kendisine tecavüz edildiğini, hasta olmadığı halde kanser olduğu iddiasıyla ailesi tarafından yaklaşık 10 yıl önce para toplanmak suretiyle dolandırıcılık yapıldığını iddia ettiği öğrenildi. [/size][/color]

Konular