İşte Türkiye'nin maçlarının hakemleri

İşte Türkiye'nin maçlarının hakemleri Flaş

İşte Türkiye'nin maçlarının hakemleri Flaş
Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk 12 maçında görev alacak hakemler açıklandı. İşte Türkiye'nin maçlarını yönetecek hakemler.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yer alan habere göre, 7-29 Haziran tarihleri arasında İsviçre ve Avusturya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk 12 maçında görev alacak hakemler açıklandı.

(A) Grubu'nda İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz ile eşleşen (A) Millilerin 7 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile oynayacağı ilk maçı Alman hakem Herbert Fandel yönetirken, vatandaşları Carsten Kadach ve Volker Wezel yardımcı hakem olarak görev alacak. Maçın 4. hakemi ise Macar Viktor Kassai oldu.

44 yaşındaki Fandel, 2007 Avrupa Şampiyonlar Ligi ve 2006 UEFA Kupası final maçlarında görev almıştı. 2000 Sydney Olimpiyatları'nda da maç yöneten Alman hakemin asıl mesleği ise piyano öğretmenliği.

Milli takımın 11 Haziran Çarşamba günü İsviçre ile yapacağı ikinci maçın hakemi ise Slovak Lubos Michel oldu. Michel'in yardımcıları da vatandaşları Roman Slysko ve Martin Balko olarak belirlendi. Karşılaşmanın 4. hakemliğini ise Sloven Damir Skomina yapacak.

40 yaşındaki Michel, 25 yaşında FIFA hakemi oldu. 2003 UEFA Kupası finalinde Porto-Celtic maçını yöneten Michel, 2002 Dünya Kupası ile 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finallerinde de görev aldı.

IFFHS tarafından 2005 yılının en iyi üçüncü hakemi seçilen Michel, 2006 yılında ikinci, geçen yıl da en iyi üçüncü hakemliğe değer görüldü.

2006 Dünya Kupası Hakemi de seçilen Michel, bu yıl Manchester United ile Chelsea arasında oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçını yönetti.

İLK 12 MAÇIN HAKEMLERİ

7 Haziran Cumartesi
-------------------
İSVİÇRE-ÇEK CUMHURİYETİ
Hakem: Roberto Rosetti (İtalya)
Yardımcı hakemler: Alessandro Griselli (İtalya), Paolo Calcagno (İtalya)
4. Hakem: Stephane Lannoy (Fransa)

PORTEKİZ-TÜRKİYE
Hakem: Herbert Fandel (Almanya)
Yardımcı hakemler: Carsten Kadach (Almanya), Volker Wezel (Almanya)
4. Hakem: Viktor Kassai (Macaristan)

Konular