Namaz ve Niyazda dikkat edilmesi icap gerektiren bazı noktalar

[color=brown]Bu alemde insan için en büyük şeref,manevi hayata hizmet etmektir.Maddeye kıymet verip,manevi kazanca ehemmiyet vermeyenler,ruhsuz ceset gibi kokar ve ıstıraptan kurtulmazlar.Bu aleme gelişin sebebi mal toplamak değil ahireti kazanmaktır.

Hadis-i kudside:"EY ADEM OĞLU!GÜNÜN EV'VELİNDE BANA KULLUKTA BULUN Kİ,GÜNÜN SONUNA KADAR SENİ KORKTUKLARINDAN EMİN EDİP,UMDUKLARINA ULAŞTIRAYIM."

Bu sebeple abdest ve sabah namazından başlıyouz.
Namaza niyyet kalben yapılmalı.Bu,kabule sebeptir.Lisanla niyyet,bid'at ve sebeb-i fesattır.
Cemaati kaçıran kişi,melekleri cemaat kabul ederek imamere niyyet etmelidir.

Fatiha suresi okunurken,namazın ruhu olan ;İYYAKE NA'BÜDÜ VE İYYAKE NESTA'İN" (Ancak SANA ibadet ederiz ve ancak senden yardım dileriz) in manası iyi düşünülülmeli..


Tahıyyat okunurken kabule sebep olan "ESSELAMÜ ALEYKE EYYÜHENNEBİYYÜ.."(SANA selam olsun ey NEBİYY_İ ZİŞAN!)manasıyla RESÜLULLAH'a selam verildiği bilinmelidir.

Sabah namazını cemaatle kılmak,bir sene nafile namaz kılmaktan birkaç mertebe üstündür.Bu noktaya dikkat etmeliyiz.

Sabah namazı sünnetinin ikinci rek'atında kunut yapıp,"AHZAB" duasını okumak,müsibet zamanında ilahi yardıma sebeptir.Resülullah (s.a.v.)Efendimiz Hendek Harbinde cezbe ile okudu,düşman bozuldu.O cezbe,bu duada hala caridir.

Sabah ve Akşam namazlarından sonra 21 defa "kureyş suresi" okumak,gelen belayı defeden,geleceğe mani olan tecrübe edilmiş bir iksirdir.

Sabah ve akşam namazlarından sonra "HÜVALLAHÜLLEZİ" Okuyan kiimseye 70 bin melek istiğfar eder.O arada vefat etse ,şehit rütbesi ile gider.Daha sayısız keramet ve bereketlere nail olur.

Yatsı namazından sonra "AMENERRASÜLÜ" Okuyanın malı,canı ve herşeyi gelecek yatsı vaktine kadar himaye altında bulunur.

Sabah namazını kılıp,seccadesinde güneş doğuncaya kadar evrad-ı ezkar ile meşkul olup ta ikerahat vakti geçince 2 rek'at namaz kılana ihram giyinip kurban kesmiş gibi,tam bir haç ve tam bir ömre ecri verilir.4 köle azat etmiş sevabına nail olur.

mevzular MEKTUBAT-I İMAM-I RABBANİ'den derlenmiştir.

Eklentiler;

1.İmamla kılınan namazda sadece (Euzübillahimineşşeytanirracim) deyip gerisini imam efendiye bırakmak

2.Tekbir alırken tekbirin ellerimizin kulağımıza vardığında bitmesine dikkat etmek gerekir.

[i]HZ.ALLAH okumakla yetinmeyip amel edenlerden nasip etsin..[/i][/color]

Konular