Ruhun, Cennete Layık Olabilecek Şekilde Derinleşmesi

[color=green]Ruhun, Cennete Layık Olabilecek Şekilde Derinleşmesi [/color]

Ruhun, Cennete Layık Olabilecek Şekilde Derinleşmesi İçin, Süratle Geçen Çok Kısa Bir Ömrü Vardır

Allah'a olan sevgilerini ruhlarında en derin şekliyle yaşamak isteyen müminler, "Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakının ve (sizi) O'na (yaklaştıracak) vesile arayın..." (Maide Suresi, 35) ayetiyle bildirildiği gibi, kendilerini Allah'a yakınlaştıracak her yolu denerler. Yaşamlarını, dünyadaki değil ahiretteki sonsuz hayata göre ayarlamışlardır. Bu nedenle dünya hayatındaki asıl amaçları Allah'ın rızasını kazanmak ve sonsuz hayatları için cennete layık olabilmektir. Allah'a derin bir sevgiyle bağlanır ve Allah'ın Kuran'da bildirdiği ahlaka tam olarak uyarlar. Yaşadıkları her anı Allah'ın yarattığını bilir ve insanların rızasını düşünmeksizin mutlaka Allah'ın hoşnutluğunu hedeflerler.

Müminler yeryüzündeki herşeyin Allah'ın bir tecellisi olduğunu bildikleri için, birbirlerindeki üstün özellikleri de Allah'ın yaratma sanatının tecellileri olarak görürler. Dünyadaki tüm güzellikler gibi, Allah'ın beğendiği ahlakı yaşayan müminlere olan sevgilerinin bir sebebi de zaten budur. Bir insanın Müslüman olup Allah'ın sınırlarını koruması, Kuran'a uygun olarak güzel ahlak özelliklerini arttırması, nefsine uymayıp her zaman vicdanından yana tavır göstermesi müminlerin çok hoşuna gider. Gördükleri her güzel özellikte birbirlerine olan sevgileri daha da artar. Müminlerin birbirlerindeki bu güzel ahlakın, Allah'ın üstün ahlakının tecellisi olduğunu bildiklerinden, asıl olarak Rabbimiz'i tefekkür edip Allah'a olan sevgileri sürekli olarak artar. Bu vesileyle ruh derinlikleri de kat kat artar.

Bir insanın ruhu ancak iman ve Allah sevgisiyle derinleşir. Ruhun derinleşmesi, bir müminin ahiretteki sonsuz cennet nimetlerinden zevk alabilmesi, kıymetini bilebilmesi ve Allah'ın lütfunu takdir edebilmesi için kesin olarak gereklidir. Dünya hayatında derinleşmeyen, kof ve yüzeysel kalan bir insan, dünyadaki nimetleri, Allah'ın kendisi için lütfedip yarattığı güzellikleri göremeyen ya da bunları gereği gibi takdir edemeyen bir insanın, cennetteki kusursuz ve sonsuz güzellikteki nimetlerden zevk alabilmesi elbetteki söz konusu olmaz. Bunun için öncelikle dünya hayatında bu ahlakı yaşaması; ruhunu derinleştirmesi ve güzelliklerden, nimetlerden, Allah'ın üstün tecellilerinden derin bir zevk alabilecek bir ruh zenginliği elde etmesi gerekir.

Allah dünya hayatında insana çok kısa bir ömür vermiştir. Ve süratle geçen bu zaman, müminin imanını geliştirip Allah'a yakınlaşması, ruhunu derinleştirmesi için tek fırsattır. Trilyonlarca değil katrilyonlarca değil, "sonsuz hayat" olan ahiret, dünya hayatıyla kıyaslandığında dünyada geçirilen vakit 'TEK BİR SANİYE BİLE DEĞİLDİR'. O yüzden Allah'ın verdiği bu ruhu dünya hayatının boş amaçları uğruna harcamak yerine asıl hayat olan ahiret hayatı için İMANLA DOLDURUP en güzel şekilde hazırlamak gerekir.

Bu yazı Harun Yahya’nın eserlerinden alınmıştır.

Konular