Kayısı Reçeli

[center][img]http://4.bp.blogspot.com/_Gd5wfxIyZaU/SJ2qi0yhiwI/AAAAAAAAAGQ/mJA0GQwJQ9M/s400/elmasekerii_kayisireceli.jpg[/img]
[i]Hazırlama süresi 15 dakika
[color=orange]Malzemelerimiz[/color]
1 kilogram kayısı
6 adet kayısı çekirdeği bademi
1/2 adet limon suyu
3 yemek kaşığı portakal çiçeği esansı
[color=orange]Reçelin Yapılışı[/color]
Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin.
Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın. İçine limonun suyunu ve bademleri katıp 5 dakika daha kaynatın.
Reçelleri kavanozlara koyup ağzı kapalı olarak saklayın.[/i][/center]