Şehriyeli Pilav

[center][img]http://bp2.blogger.com/_SgYnt9RM1B0/RxYXZ2Qvl4I/AAAAAAAAACk/eG88Ijxzz0M/s320/%C5%9Fehriyeli+pilav.JPG[/img]
[b]
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç ( ılık tuzlu suda 1-2 saat ıslatılmış)
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kaynar su
Yapılışı:
Yassı bir teflon tencereye sıvıyağ eklenir, şehriyeler pembeleşene kadar kavrulur. Tereyağı eklenir. (Tereyağı sıvı yağ ile birlikte eklenirse yanıyor) Birkaç kez yıkanmış, suyu iyice süzdürülmüş pirinçler eklenir ve iyice kavrulur. Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su eklenir. Ocağın altı kısılır. Suyunu çekmeye başlayınca kapağın iç yüzüne iki kat kağıt havlu yapıştırlır. Pilavın buharını kağıt havlu çekiyor. Suyu tamamen çekilince altı kapatılır, 10 dakika dinlendirildikden sonra karıştırılıp servis yapılılabilir.[/b][/center]