Normalleşiyoruz !

Selamün Aleyküm kardeşlerim ...
bu sabah takip ettiğim bir sayfadaki yazıyı okudum ve alıntı yaparak sizlerlede paylaşmak istedim ...
İçler acısı durumumuzun sadece bir parçasını gösteriyor ....

Normalleşiyoruz !

Perşembe akşamı arkadaşlar gazinoda Kurtlar Vadisini seyrederken ben yukardaydım.Canım sıkkındı seyretmek istemedim.Baktım 15-20 dakika sonra çocuklar yukarı geldi.Sordum: “Ne oldu?” Dediler: “Komutan geldi, GATA da yatmakta olan bir yüzbaşı şehit olmuş onun için herkes koğuşlara çıksın dediler.”

Bu haberi aldığımda yüreğim fazla cız etmedi ne hikmetse! Arkadaşlarımın yüzüne baktım onlarda da bir anormallik yok! Oysa şehit olan bir yüzbaşı, bir komutan, bir cengâver…Hani bir hadis-i Şerif vardır: “Bir müslüman’ın ayağına bir diken battığı zaman diğer Müslüman onun acısını hissetmelidir.” Ne dikeni ne acısı? Sanki rutin bir olay, kimsede tık yok. Artık normalleşiyoruz!

Şehit olan yüzbaşı, bestlerdereler bölgesinde operasyona giderken mayına basmış,bastığını anlayınca da askerlerine etrafından çekilmelerini emretmiş. Askerlerin etrafından çekildiğinden emin olduktan sonrada ayağını kaldır kaldırmaz mayın infilak ediyor. Ağır yaralı olarak GATA ya kaldırılıyor. Yüzbaşı GATA ya getirilirken ben Güney-Batı devriye nöbeti tutuyordum.Siren öyle bir acı çalıyordu ki; sanki getirilenin şehit olacağını sirenler önceden haber veriyordu…Ertesi günün gecesi de zaten şehit olduğu haberi geldi. Ne kadar acı değimli? Ruh yok, hissiyat yok, acı yok, suratımızı en ufak bir ekşitme dahi yok!

Dedim ya Normalleşiyoruz!

Offf Allahım offf!

O kadar kanıksamışız ki artık şehit haberlerini;sanki ölenler insan değil de sıradan sokaktaki bir hayvan.30 senedir alıştırdılar bizi bu haberlere artık normal karşılıyoruz!

[B]Daha önceden tespit edilmişti; askerlerimizin ayaklarının altına serilen mayınlar İtalyan yapımı. Oysa İtalya Devlet başkanı bizim başbakanımızın oğlunun nikah şahidi! Ve yakın dostu: Silvio Berlusconi! Ne kadar normal değimli?[/B]

Askerlerimizin kanına giren PKK’YA desteğini alenen gösteren DTP bugün mecliste ve yurt dışına çıktığı zaman Ülkemize adeta kin ve nefret kusuyor! Kimseden ses soluk çıkmıyor. En ufak bir tepki yok. Daha dün sözde Kürdistan haritası önünde dost ve müttefikimiz! İngiltere’de objektiflere ve kameralara poz verdiler. En ufak bir tepki yok!

Dedim ya normalleşiyoruz!

[B]Dönemin başbakanı Bülent ECEVİT, “G.Doğuda kurulacak bir Kürdistan Devleti bizim için bir savaş sebebidir” dedi. Hemen akabinde operasyondan dönen 36 tane, her biri bir orduya bedel olan komandomuz helikopterin düşürülmesi sonucu şehit oldu. Kimse bunu sorgulamadı.[/B]

Sözde dost ve müttefikimiz olan ABD, 1.Dünya savaşından beri altımızı oymakta bu zamana kadar en ufak bir yardımını ve iyiliğini görmediğimiz halde, ne zaman isteseler istedikleri yere Mehmetçiğimiz gider. Buna en ufak bir tepki yok! Yine bu ülkede çarşaf çarşaf sözde kürdistan haritaları yayınlanır hemde resmi kurumlarda ama yine en ufak bir tepki söz konusu değil!

Dedim ya normalleşiyoruz!


Artık yeter isyan edesim geliyor…

Eğile eğile kamburlaşan bellere karşı isyan edesim geliyor…Fikirlerini ve özgürlüklerini düşmanlarına kiraya verenler insanlara karşı isyan edesim geliyor…Ruhsuz ve hissiz yüreklere karşı isyan edesim geliyor…Hayata ve olaylara karşı bu kadar tepkisiz kalanlara karşı isyan edesim geliyor…İsyan etmesini beceremeyenlere kerşı da isyan edesim geliyor…

Hayatı bu kadar acımasız hale getirenlere ve normalleştirenlere karşı isyan edesim geliyor.

Fatih KANLI

Konular