KURAN ANAYASA OLMADIKÇA HİÇ BİR ŞEY ÜZERE DEĞİLİZ

Kuran ile hükmetmeyen bir devlet hiç bir şey üzere değildir bu duruma seyirci kalıp kalpıyle buğuz etmeyenlerde birşey üzere değildir
Delil mi işte ayet işte peygemberimizin s.a.v sözü
maide
(47) İncil ehli Allah'ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir.

Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
“Sizden kim bir münker (kötülük) görürse onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmezse diliyle onun kötülüğünü söylesin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir”

Bakara
(23) Eğer kulumuza (Muhammed'e) indirdiğimiz (Kur'an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah'tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).
24. Fakat yapamazsınız -ki hiç bir zaman yapamayacaksınız- o halde kafirler için hazırlanın -çırası insanlarla taşlar olan- o ateşten sakının!

Yunus
(38) Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah'tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.
39. Hayır, onlar anlamını kavrayamadıkları ve yorumu kendilerine hiç gelmemiş olan birşeye yalan dediler; bunlardan önce gelip geçenler de böyle yalanlamışlardı; ancak bak zalimlerin sonu nasıl oldu!

Hud
(13) Yoksa "onu (Kur'an'ı) uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah'tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sûre getirin."

Allahın sözünden daha iyisini getireceğiz diyenler 1924 anayasası 61 82 nekadar yazsalarda asla getiremezler o güne hitap etmediği gibi yarına asla hitap edemez

Mümin
81. Ve size ayetlerini gösterir, şimdi Allah'ın ayetlerinin hangisini inkar edersiniz?
36/46- Onlara Rablerinin âyetlerinden bir âyet gelmez ki ondan yüz çeviriyor olmasınlar.
füsillet 53 ayet
Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Her şeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi?

her mümini parça parça olmuş ve dağılmış ümmeti toplamaya ve kuran ile hükmedilen bir devlet kurmak çin Allah ve resülünün önüne geçmeden salih işler yapmaya çağırıyorum.

Konular