Günün sözü (sende ekle bır söz)

“Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir.”



Hz. Ebu Bekir (ra)





“Ben; sizin zalimlere, hakkı gasbedenlere dayanıp güvenmenizden korkuyorum. Servet sahiplerine de bağlanmayın. Kuran’a sarılın. Aydınlık ve şifa O’ndadır. O’nun ötesi sapıklıktır.”



Hz. Ömer (ra)





“Biliniz ki Allah kiminle beraberse o hiçbir şeyden korkmaz. Allah kime gazap etmişse, onun affını isteyeceği başka kimse yoktur.”



Hz. Osman (ra)





“Umumun menfaati için çalışınız. Bilhassa ölüm için hazırlanınız. Görüyorsunuz ki herkes ölüyor. Ölüm sizin de peşinizde. Yükünüzü hafifletin (kendinizi dünyaya tamamen bağlamayın) ki ahiretinizi kazanasınız. Oraya kavuşasınız. Önce gidenler, gelecek olanları bekliyorlar.”

Hz. Ali (kvc)





“Görünen pislik bir parça su ile arınır. Fakat içte olan pislik arttıkça artar. İçteki pislikler gözyaşından başka bir şeyle temizlenmez.”

Hz. Mevlana (ks)


“Müslümanların hiçbiri, diğerini hakir görmesin. Zira Müslümanların küçüğü Allah yanında büyüktür.”

Hz. Ebu Bekir (ra)

“Günah işlemekten vazgeçmek, tövbe ile uğraşmaktan daha kolaydır.”

Hz. Ömer (ra)

“Kişi nefsini ihmal etse de, fakirlik canına tak dese de, gönül tokluğu onu başkalarına muhtaç olmaktan vareste (kurtulmuş) kılar kendisini de güzelleştirir.”

Hz. Osman (ra)

“Özü doğru olanın, sözü de doğru olur.”

Hz. Ali (kvc)



“İnsanlığı aradım; bunu doğrulukta gördüm. Gönlüm ululuk istedi, bunu kanaat ve tevazuda buldum. Övünmek istedim, bunu huyda ve benlikte küçülmekte buldum. Gönlümün gani olmasını aradım, bunu tevekkülde buldum.”

Veysel Karâni (ra)

“Nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar.”

Hz. Mevlana (ks)

Konular