.Kur'an özrü ABD'yi böldü

.ABD Başkanı Barack obama’nın altı gün önce Kuran yakan Amerikalı askerler için Afganistan Devlet Başkanı hamid Karzai’den “özür dilemesi” yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti’nin liderleri Obama’nın liderliğini sorgularkan, Demokrat Parti’den bile buna tepki gösteren siyasetçiler oldu.

"REZALET"
Cumhuriyetçi başkan adayı Newt Gingrich Obama’nın Kur'an yakan askerler için özür dilemesini “rezalet” olarak nitelendirdi.

Gingrich Obama’nın özür dilediği gün 2 Amerikan askerinin Afganlar tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak “Karzai öldürülen askerlerimiz için ABD’den özür dilemiyorsa biz neden hadi sana iyi şanslar, hoşçakal demiyoruz. Obama başkomutan olarak görevini yerine getirmeyeceğini göstererek radikal İslamcıları rahatlattı. Bu Başkan fazla ileri gitti” dedi.

"BİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR"
Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney de Başkan’ın diğer ülkelerden sık sık özür dileyerek Amerikalılar'ı küçük düşürdüğünü söyledi.

"ELEŞTİRİLER KOMİK"
Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney ise muhalif liderlerin özür dilenmesi konusundaki eleştirilerinin “komik ve gerçeklerden uzak yorumlar” olarak değerlendirdi.

ÖFKE DİNMİYOR
Afganistan'daki Begram Amerikan üssünde Kur'an-ı Kerim ve diğer dini kitapların yakılmasına yönelik eylemler dün de devam etti.

Yaklaşık bir haftadır devam eden gösterilerde toplam 20 kişi öldü. Öte yandan Afganistan’ın başkenti Kâbil’de içişleri Bakanlığı binasında Batılı olduğu belirtilen bir saldırgan 2 Amerikalı askeri danışmanı öldürdü.
.haberturk

Konular