maraş dondurmacısı

Hiç kızarmış dondurma yediniz mi? Gözünüzün önüne ilk gelen eminim ki bir top dondurmayı alıp içinde kızgın yağ olan tavaya atmak olmuştur. Sakın yapmayın, öyle değil. Kızarmış dondurma bir Çin yemeği klasiği ve bu lokantalarda istediğinizde, dışında hamur olan hamurun içinde de sıcaktan erimesin diye Maraş dondurma ya da
[url=http://hokkabazlar.com/haber-maras-dondurma-dondurmasi.html]maraş dondurması[/url] benzer çok sert kıvamlı ve kızarmış olarak önünüze ilk geldiğinde bıçakla kesilecek gibi bir kaymaklı dondurma olan bir tatlıdır. Perakende de yapılsa [url=http://hokkabazlar.com/haber-maras-dondurma-dondurmasi-tags-dondurma-satisi.html]maraş dondurma satışı[/url]
tavan yaptırabilir. Dondurmanın çıkış ülkesi İtalya olarak bilinse de gerçekte çok daha eski çağlardan beri kızarmış dondurmanın olduğu bir gerçektir. Dondurmanın tarihine bakacak olursanız ilk olarak bir imparatorun dağlardan toplanan karların üzerine bal döktürerek meyve koydurarak sonradan dondurma adını alacak olan ilk tatlıyı yaptırdığını, yediğini ve çok sevdiğini öğrenirsiniz. Bu tarife dondurma demek pek doğru olmasa da, eldeki bilgilerde dondurmanın icadı olarak bu bilgi bulunuyor. Oysa bugünkü [url=http://hokkabazlar.com/haber-maras-dondurma-dondurmasi.html] dondurması[/url] daha benzer bir tarif ile ilk dondurmanın dondurulmuş süt ve pirinç karışımı olarak Çin’de yenilmeye başlanıldığını biliyoruz. Bizim kültürümüzde ise dondurmaya benzer ilk tariflerimiz imparatorun tarifine benziyor. Bizim kültürümüzde karların pekmezle karıştırılarak soğuk bir tatlı yapılması ve yenilmesi ve çok sevilmesi biliniyor. Soğuk yenilen bir tatlı olduğundan çocuklarımızın boğazı şişmesin diye kışları yedirmediğimiz dondurmayı, kızartılıyor o zaman belki sıcak oluyordur hayaline kapılıp çocuklarınıza kışın kızarmış dondurma olarak yedirmek isteyebilirsiniz. Sakın yanılmayın, kızarmış dondurmanın içindeki dondurma da çok soğuktur. Son zamanlarda ortaya çıkan çok çeşitli kıvamlarda, katkılarda birçok dondurma çeşidi bulunmaktadır. Artık bu işin sanayisi o boyuttaki, dondurmaların kurabiyelisi, ekmek kadayıflısı, profiterollüsü ve daha bir dolu çeşidi var. Ama gerçek dondurma, ilk çıkan, tüm dondurmaların temeli kaymaklı dondurmadır ve gerçek Maraş dondurması sadece kaymaklı dondurmadır kızarmış dondurmada da ondan başkası kullanılmaz.

Konular