şurbetçi

Ülkemizde son zamanlarda artış gösteren hastalıklar ve akabinde artışa maruz kalan ölüm oranları aslında beslenme şeklimizi apaçık ortaya koyuyor. Doğal olan her şeyden uzaklaşarak, her türlü katkı maddesi ve birçok kimyasal madde katılmış gıdaları tüketerek hastalık riskimizi en üst seviyelere taşımış bulunuyoruz. Ve böylece ölüme bir adım daha yaklaşmaya başlıyoruz. Eskiden gündeme sahip olan salgın hastalıklarımız, şu an için mevcut değil belki ama hava şartları ve beslenme şekilleri gibi etkenler arayıcılığıyla birçok ölümcül hastalığa yakalanmamız an meselesi haline gelebiliyor. .Hastanelerde soluk aldırmayan uzun aldırmayan sıralarsa, hastalıkların arttığının en büyük kanıtlarından. Üstelik bu hastalıklar da, öyle tahmin ettiğiniz gibi yaşa bakmıyor. Artık bu hastalıklar kendini, çocuklarımızda, bebeklerimizde hatta daha da ileri gidip anne karnında dahi göstermeye başladı. Son zamanlarda artan ilaç tüketimiyse, yurt dışından daha fazla ilaç getirtmeye teşvik etti ve ithalatla aramızı sıkılaştırdı. Ve bu durumların sonucunda bebek\çocuk ölümleri arttı,üstüne üstlük ortalama yaşam sürelerinde de düşüşler gözlenmeye başladı.Artık ne Osmanlı’daki gibi uzun yaşam sürelerimiz var ne de sağlıklı hayatlarımız…Osmanlı insanlarının ne kadar uzun süre yaşadığını duymuşsunuzdur elbet.Sahi, bu uzun yaşamın sırrı neydi dersiniz? Cevap vereyim, her şeyden önce doğayla sürekli iç içeydiler. Her evin bir bahçesi vardı ve hanımlar sebze, meyvelerini, bu bahçelerde yetiştirirlerdi. Yani sizin anlayacağınız ne şimdiki gibi hormonlu sebze meyveler vardı, ne de kimyasal katkı maddeleri… Her şey doğal olduğundan insanlar öyle ölümcül hastalıklara yakalanmıyor böylece uzun yıllar yaşayabiliyorlardı. Şu anda çok tükettiğimiz ve tüketerek apaçık ölüm fermanımızı yazdığımız ‘kola’ ve benzeri gazlı içecekleri tercih etmezlerdi mesela. Daha doğal meyve suları ve Osmanlı kültürünün vazgeçilmezi [url=http://hokkabazlar.com/haber-serbetci-serbetciler.html] şerbetçiler [/url]
âkimdi o zamanki gündeme. Ayrıca günün hangi öğününde ne yiyeceklerini çok iyi bilirlerdi. Bunun yanı sıra şimdiki gibi ağır olan, mideye oturan tatlılaryerine [url=http://hokkabazlar.com/haber-serbetci-serbetciler-tags-osmanli-macun] osmanlı macunu [/url] gibi ağız tatlandırıcı atıştırmaları unutmamak gerek. Aynı zamanda bu macunları satan [url=http://hokkabazlar.com/haber-serbetci-serbetciler-tags-macuncu] macuncular [/url]
da unutmamalı… Çünkü onlar, o zamanların başkahramanları arasındaydı.

Konular