Sakatlıklar devam ediyor!

Bir haftalık kısa dönemde Kobe Bryant, Brook Lopez, Jeffery Taylor ve Patrick Beverley önemli sakatlıklar yaşadı. Bu sakatlıklara, önümüzdeki noel programına ve diğer dikkat çeken başlıklara değinelim.
[B]Sakatlıklar devam ediyor[/B]
Derrick Rose, Marc Gasol, Andre Iguodala, Tyson Chandler, Anthony Davis, Jeremy Lin, Michael Kidd-Gilchrist, Paul Pierce, Deron Williams… Liste çok rahat uzatılabilir. Bu oyuncular bu sezon yaşadıkları sakatlıklar dolayısıyla uzun süre formalarından mahrum kaldılar. Bunlar yetmezmiş gibi geçtiğimiz hafta da Kobe Bryant, Brook Lopez, Jeffery Taylor ve Patrick Beverley sakatlandı.
Lakers’ın hedefsiz bir sezon geçirdiğini varsayarsak Brook Lopez şüphesiz ki bu listenin en değerli oyuncusu. Kobe’siz Lakers bir şekilde maçlarını kazanabilirken Lopez’siz Nets felaket bir görüntü çiziyor. Lopez’in dev vücüdu boyalı alandaki savunmayı ister istemez sertleştiriyor, hücumda ise iç-dış oynayabilmesi ile takıma çok yönlülük kazandırıyordu. Vergi ve maaşlarla bu sezon toplamda $ 186 milyon ödeyen Brooklyn Nets sezona çok kötü başlamış, sakatlıklar yüzünden bir türlü istikrar sağlayamamıştı. Brook Lopez’in sezonu kapattığının açıklanması Nets’in havlu attığı anlamına geliyor. Tüm bu takas ve transfer hamlelerini gerçekleştiren Billy King, Brook Lopez’in yerine bir oyuncu düşünmediklerini, aynı zamanda lüks vergisinden kaçmak adına sahip oldukları büyük kontratları hareket ettirmek istemediklerini söyledi. Ellerindeki silahlarla yola devam edecekler. Sezonun ilk bölümünde Lopez’siz ne oynayabildiklerini görmüştük. Nets lüks vergisini geçtiğinden imzalayabilecekleri minimum veteran kontratlar ‘double tax’ kuralından ötürü takıma $ 5-6 milyona mal olacak. Bu yüzden bu hamleden kaçıyor olabilirler.
Kobe Bryant aşil tendonu sakatlığından döndükten sonra sadece 6 maç forma giyebildi. Kobe sakatlık sonrası eskisi gibi gözükmese de sakatlandığı Memphis Grizzlies maçında üstündeki tozu atıyormuş gibi gözükmüştü. Fakat sakatlık yaşadığı bölge olan sol dizi tam kuvvetlenmemiş olacak ki basit bir pozisyonda yeniden aynı bölgeden sakatlandı. Neyse ki bu kez yaşadığı tendon sakatlığı değil. Kobe 6-7 hafta içinde sahalara geri dönecek.
Takımlarında rol oyuncusu olarak görev yapan Beverley ve Taylor da geçtiğimiz hafta sakatlandı. Beverley elinin kırılması sonucunda 4-6 hafta arası sahalardan uzak kalacak. Bobcats forveti Taylor için ise durum çok daha vahim. Taylor sağ aşil tendonun sakatlandı. Sezonu kapattığı açıklandı.
[B]Ömer takımında kaldı[/B]
Geçtiğimiz haftaki yazıda Ömer’in kesin olarak ayrılacağını, 19 Aralık 2013 tarihinin son gün olacağını yazmıştım. Rockets genel menejeri Daryl Morey izlediği politikayla Ömer’in değerini düşürmeye devam ediyor. Sezon başında Ömer çok önemli bir parça niteliğindeyken şimdilerde Rockets’ın kurtulması gereken bir hastalıkmış gibi bakılıyor. Ki durum pek öyle değil. Benchten geldiği takdirde diğer takımların sahip olmadığı bir avantaja ship olacak Houston Rockets. Ancak Ömer benchte başlamak istemiyor. Morey, Ömer için draft hakkı ve takıma katkı sağlayabilecek bir 4 numara almanın peşinde. İşi hiç kolay olmayacak ya da ısrarından vazgeçecek.
[B]Noel takvimi[/B]
Sezonun resmi olmayan açılış akşamı niteliğindeki Noel gecesi bu sene pek etkileyici değil. Geçtiğimiz sezonlarda oynanan 5-6 maçın hepsinde ilgi çekici eşleşmeler bulunuyor, harika maçlar çıkıyordu. Bu sezon sakatlık ve diğer saha içi etkenler dolayısıyla durum biraz farklı. Noel programında karşı karşıya gelecek takımlar: Nets-Bulls, Thunder-Knicks, Heat-Lakers, Spurs-Rockets, Warriors-Clippers.
Batı konferansı takımlarının birbirlerine karşı oynadıkları maçlar dışında çok fazla rekabet oluşmayacak gibi. Ve bunlara ek olarak sakatlıktan dolayı sezona havlu atmış Chicago ve diplerden bir türlü kurtulamayan Brooklyn karşı karşıya gelecek.
[B]Haftanın Takımı: L.A. Clippers[/B]
Dün geceki Raptors maçına kadar buranın sahibi OKC Thunder idi. Art arda Denver, Chicago ve San Antonio’yu yenmiş, ligin en iyi derecesine sahip olmuşlardı. Fakat dün gece Toronto’ya evlerinde kaybettiler. Onlar gibi buraya yazılmayı hak eden ve haftayı mağlubiyetsiz geçen Los Angeles Clippers ise dün akşam uzatmada Minnesota Timberwolves’u mağlup etmeyi başardı. JJ Redick’in bu sezonki rolünü ve takımla birlikte olmadığını düşünürsek Clippers’ın bu süreci kayıpsız geçmesi oldukça önemli bir başarıydı. Dudley ve Barnes’ın istikrarsız performansları, sahip oldukları 5 maçlık galibiyet serisini daha da anlamlı kılıyor.
Yeni sezona Doc Rivers’la başlayan Clippers, savunmasında hala önemli eksiklikler barındırıyor. Hücum tarafında ise ipler tamamıyla Chris Paul’ün elinde. Geçtiğimiz sezona nazaran değişen çok fazla şey yok. Geçen sezondan farklı olan en önemli unsur; Doc Rivers’ın oyun içinde ve maç sonlarındaki tercihleri.
[B]Haftanın Oyuncusu: Kevin Love[/B]

Geçtiğimiz hafta da bu bölüme adına yazdıran Kevin Love, olağanüstü performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu hafta çıktığı 4 maçta 31.5 sayı 15 ribaund 5 asist istatistikleri tutturan Love dün geceki 45 sayı %65 saha içi isabeti 19 ribaund ve 6 asistlik performansıyla adını tarihe yazdırdı. NBA tarihinde bu performansı sergileyebilmiş sadece bir oyuncu mevcuttu. Love çok iyi gitmeyen Minnesota

Konular