Cihan Kardeşime İthafen

[b]Kardeşim sorduğunuz soruya açtığınız konu içerisinde yanıt verme yetkim olmadığı için burdan iletmek istedim. Cahilin tekiyim ben, size böyle bir konuda ancak yönlendirme yapabilirim. Mehmet Talû Hocaefendiyi duydunuz mu bilmiyorum fakat kendisi çok hakikatli bir alim çok iyi fakihtir. Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapmaktadır. Size bu konuda yardımcı olacaktır inşa'Allah. [url]http://www.tereke.org/[/url] adlı sitede soru/cevap kısmına üye olarak sorunuzu kendisine ulaştırabilirsiniz. Fakat çok fazla yoğunluk olduğu için hemen yanıt alamayabilirsiniz. Beklerseniz eğer beklediğinize değecektir. Bunun yanı sıra [url]http://www.fetvahane.com[/url] adlı siteyi de tavsiye ederim. İki siteye de sorunuzu iletin fakat önce bir araştırma yapın, belki bu soru sizden önce sorulmuş olabilir. Eğer bu sorunuzu "acaba açık bir kapı yakalayabilir miyim" endişesi ile soruyorsanız, bence hiç beklemeyin, cevabını da boşverin, sizin için o kadar da önemli olmasa gerek. Ama eğer gerçekten öğrenmek, öğrendiğinizle amel etmek istediğiniz için soruyorsanız bir kaç hafta bekleyeceksiniz ne yazık ki! Hemen yanıt verilemiyor yoğunluktan. Herneyse inşa'Allah yardımım dokunmuştur.

Benim okuduğum duyduğum kadarıyla bu soruya cevabım ise şu alıntı olacaktır;

Bir müslümanın başka Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı isterse sanal ortamda veya telefonda olsun konuşup dertleşmesi güzel bir şeydir. Ancak bu aynı cins olanlar içindir. Bir erkeğin bir kadınla konuşması ise bazı yönlerden dikkat etmeyi gerektirir.
Örneğin aşk, sevgi, gıybet, yalan ve şehevi hisleri uyandıran şeylerden olursa bu kesinlikle doğru değildir. Bu konuda kişinin evli veya bekar olması fark etmez. Evli birinin günahı ise daha fazla olur.

Fakat zarureten dini konularda Allah’ı, ölümü, ahireti ve dini duygu ve düşünceleri hatırlatan konuşmalar olursa elbette bunlar yasak olmadığı gibi sevabı da vardır. Ölçünüz bu olmalıdır. Bu ölçülerle hareket ettiğiniz zaman günaha girmeyeceğinizi ve kendinizi koruyacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca yaptığınız işi bir de vicdanınıza sormanızı tavsiye ederiz. Vicdanınız rahat değilse o işten vazgeçiniz.

Vesselam.[/b]

Konular