çok çaresizim lütfen yardım edin....

belki de bu sayfalara yakışmayacak benim yazdıklarım ama çok çaresizim inanın...ben kendimi bildim bileli dini konularda dişimle tırnağımla öğrendim her şeyi...namazımı bile kimse öğretmedi...ailemi kötülemiyorum elbetteki ama direndim işte hep tek başıma hayata karşı...hep Allah a sarıldım beni kurtarsın diye...şimdi 19 yaşındayım.istanbulda bi üniversite kazandım geçen sene ve senelerce oturduğum yerden çevremden ayrı kalınca büyük bir boşluğa düştüm...memlekette aynı sınıfta olduğum bi erkek arkadaşım da istanbulda össye tekrar hazırlanmaya geldi.birbirimize canyoldaşı olduk başta..sonra ne olduğunu anlamadan bana beni sevdiğini söyledi...hayır ben seni öyle görmüyorum sen benim arkadaşımsın dedim tamam dedi...o zaman bitirmek istedim arkadaşlığımızı...ama başka bi arkadaşım o senin bildiğin ve değer verdiğn kişi değil mi hala silme dedi...düşünemedim o an...arkadaşlığımz devam etti.ben beni arkadaş gördüğnü sanarken o bana sevgili gözüyle bakıyormuş...konuşmaları,tavırları...istemiyorum böyle olmanı dedim hem de o kadar çok ki..arkadaşlığımızı bitirmek istedim ama 3 senelik arkadaştık kıyamadım vazgeçer belki dedim..össye hazırlanıyor hayatını karartmayım derken arkadaşlığımızı bitirme kararlarından hep döndüm...ve her şey bundan sonra başladı...hayatımın en büyük pişmanlığı,en büyük boşluğu ve çıkmazı...zamanla acaba bende seviyor muyum dedim.çünkü istanbuldaki o kadar çok şeye birlikte göğüs germiştik ki..candostu olmuştuk.seviyor muyum sevmiyor muyum derken galiba seviyor gözüktüm...o bunun mutluluğuyla daha da bağlandı.evlenmeyi düşünüyordu..bana anlatınca hayallerini ben de kendimi kaybediyordum o güzelliklerin içinde...
bi gün birlikte gezmeye çıktığımızda beni öptü ama yanağımdan değil...afalladım,neye uğradığımı şaşırdım ve işte o an şeytana uydum..nefsime yenik düştüm...bende onu öptüm..şimdi düşünüyorum aklım nerdeydi o zamnlar ve sonraki düştüğüm aynı bi kaç yanlışta daha.ya şeytan denen şey o an bende akıl bırakmamış...sadece nefis denen o şey kalmış ve ben iğrençleşmişim...zamansız ve hiçbir mantığı olmayan delilik...şimdi çok pişmanım.hem de çok...Rabbime yalvarıyorum beni affetsin diye...Rabbime layık bir kul,anama babama layık bir evlat olamadım diye kahroluyorum...uykularım kabus oldu..korkumdan uyuyamıyorum...kendimden nefret ediyorum...bu bir yılımın hesabını nasıl vereceğim...çok geç oldu ama o insanla bağlarımı kopardım...ama sanki içimdeki bütün güzelliklerde onunla birlikte gitti...ya nolur bi çıkış yolu gösterin bana........

25 yorum

çok çaresizim lütfen yardım edin....

[b]hukukçu kardeşim vereceğim linki inceleyebilirsiniz çok istifade edeceksiniz.[/b]

[url]http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,5564.0.html[/url]

[b]konu burada kilitlenmiştir..[/b]

09.08.2008 - hadra

çok çaresizim lütfen yardım edin....

konu yine dönmüş dolaşmış başörtüsüne gelmiş ki o konuda yeterli açıklama yapıldı yine uzatmaya gerek yok.Ayetleri, emirleri aklımıza göre istediğimiz gibi yorumlayamayız.Yorumlayanlar da bizim gibi insandı derseniz şunu derim:

O âlimlerin ilmi seviyleri,ömürlerini bu yolda harcamaları ile bizlerin kısıtlı bilgi düzeyi asla kıyaslanamaz.Tüm İslam âlemi "başörtüsü" nü kabul etmiş uygulamıştır...Şimdi tümü akılsız oluyor da biz mi akıllı oluyoruz?

..



kadın erkek ilişkilerine arkadaşlık adı altında bile olsa fetva verilemez.

aynı odada yalnız kalınmasına izin verilmiyorsa bunun daha ilerisi olabilir mi?
..




şimdi gelelim diğer konulara

"Ademoğluna zinadan nasibi yazılmıştır. Şüphesiz o, bu akıbete erişecektir. Gözlerin zinası (haram olan erkek ve kadınların şehvetle birbirine) bakmasıdır. Kulakların zinası (fuhşa dair şeyleri) dinlemektir. Dilin zinası (söylenmesi haram olan şeyleri) konuşmaktır. Elin zinası (mahremi olmayan kimselere) dokunmaktır. Ayağın zinası (gidilmesi haram olan yere) adım atmaktır. Kalbin de zina temennisi ve iştihası vardır. Irz ise, bua zanın arzularını ya fiiliyata koyar, yada sarf-ı nazar ederek yalanlar." (Buhari- Müslim)

A) GÖZ ZİNASI:

Hakk Celle ve Ala Hazretleri Ayet-i kerime'sinde şöyle buyuruyor:

"Resul'üm! Mümin erkeklere söyle. Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu şekilde davranmaları kendileri için daha temiz bir harekettir. Şüphesiz ki, Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır." (Nur:30)

Tesettür ayetlerinin gelişinden bir müddet sonra idi. Peygamber -sallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz hane-i saadetlerinde Ümmü Seleme -radiyallahu anha- ve Meymune -radiyallahu anha- Validelerimizle bulundukları bir sırada iki gözü görmeyen Ümm-ü Mektum'un oğlu Abdullah -radiyallahu anh- çıkageldi. Resulullah -sallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz "Ondan örtününüz!" diye emretti. Onlar 'Ya Resulullah! Bu zat ama değil midir? O bizi tanıyamaz ve göremez ki, ondan neden sakınalım?' dediler. Bunun üzerine Peygamber -sallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz:

"Siz de mi amasınız, onu görmüyor musunuz?" buyurdu. (Tirmizi)

[size=18px][color=black]GÖZ ZİNASINI ANLAMAM İÇİN YETER[/color][/size]

B) KULAK ZİNASI:

Hakk Celle ve Ala Hazretleri Ayet-i Kerime'sinde şöyle buyuruyor:

"Bilmediğin şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur." (İsra:36)

Konuşulması yasak olan şeyleri dinlemek de haramdır. İşitilen ve dinlenilen fuhşa dair çirkin söz, kişiyi meşgul eder kalbinde yer tutar. Pusuda mevzilenerek fırsat kollar ve ani bir hücumla üstünlük kurar. Yasakları çiğnetir, zinaya sürükler, duyduklarını uygulatmak ister. Onun için "Dinleyen konuşanın ortağıdır." demişlerdir.

Akıllı kimse kulağına hakim olur, tehlikeli yer ve meclislerden uzak durur. Cenab-ı Hakk bu gibi kimseleri Ayet-i kerime'sinde methederek şöyle buyuruyor:

"Onlar ki boş söz işitttikleri vakit ondan yüz çevirirler." (Kasas:55)

[color=black][size=18px]KULAK ZİNASINI ANLAMAM İÇİN YETER[/size][/color]

C) DİL ZİNASI

Hakk Celle ve Ala Hazretleri Ayet-i kerime'sinde şöyle buyuruyor:

"Ey peygamber hanımları! Sizler herhangi bir kadın gibi değilsiniz. Eğer takva sahibi olmak istiyorsanız edalı konuşmayın. Kalbinde hastalık bulunan kimse kötü şeyler ümid eder. Daima ciddi ve ağırbaşlı söz söyleyin." (Ahzab:32)

Hadis-i şerif'lerde ise şöyle buyuruluyor:

"Lisanın zinası, caiz olmayan kelamı söylemektir." (Tirmizi)

"Bir kimse ağzını yasaklardan ve fercini fuhşiyattan korursa cennete nail olur." (Münavi)

[color=black][size=18px]DİL ZİNASINI ANLAMAM İÇİN YETER[/size][/color]

D) ELİN ZİNASI:

Mahremi olmayan akdın ve erkeğin şehvet arzusu ile olsun veya olmasın, birbirlerine dokunmaları, hususiyetle tokalaşmaları haramdır.

Cenab-ı Fahri Kainat -sallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif'lerinde şöyle buyuruyorlar:

"Yabancı bir kadının eline dokunan, tokalaşan kişinin eline kıyamet gününde ateşten bir kor parçası konur." (Feth-ül Kadir)

"Herhangi birinizin başına demir iğne veya çuvaldız batırılması, kendisine helal olmayan kadına dokunmasından daha hayırlıdır." (Beyhaki)

Hazreti Aişe -radiyallahu anha- Validemiz buyurular ki:

"Resulullah -sallahu aeyhi ve sellem- kadınlardan sadece dil ile biat alırdı, ellerini tutmazdı. Nikahları altında bulunmayan hiçbir kadına eliyle dokunmamıştır." (Buhari)

[color=black]EL ZİNASINI ANLAMAM İÇİN YETER[/color]

E) AYAĞIN ZİNASI

Hakk Celle ve Ala Hazretleri şöyle buyuruyor:

"O gün ki kendi dilleri, kendi elleri ve kendi ayakları, aleyhlerinde olarak bütün yaptıklarına şahidlik edecektir." (Nur:24)

Bir kimsenin şehveti tahrik edecek yerlere gitmesi ve gezmesi, harama yürümesi ayakların zinasıdır.

[color=black]AYAK ZİNASINI ANLAMAM İÇİN YETER[/color]

F) KALBİN ZİNASI

Hakk Celle ve Ala Hazretleri Ayet-i keirme'sinde şöyle buyuruyor:

"Allah gözlerin hain bakışını, göğüslerin gizlediği her şeyi bilir." (Mümin:19)

Bütün azalar kalbin emrindedir. Kötü fikir ve zina temayyülleri ile dolu olan bir kalp, emrinde olan diğer bütün azalara bu çirkin arzularını icra ettirebilmek için onlara harekete geçirir.

Bütün azalardan sadır olan zinalar, kalbin şehevi arzu ve isteklerinden ileri gelmektedir. Bunun için gönlü bu çirkin duygulardan temizleyip, orasını Allah'ın evi bilerek ilahi zevklerle döşemelidir ki:

Göz Hakk'ı görsün, kulak Hakk'ı işitsin, dil Hakk'ı söylesin, el Hakk'a uzansın, ayak Hakk'ta yürüsün ve kalb Hakk'ın mamur evi olsun...

..

[color=red][b]Flört meselesine verilen fetvalar ise tamamen facia.Müslüman dinin emrettiği şekilde yaşar hevasının istediği gibi değil.[/b][/color]

09.08.2008 - hadra

çok çaresizim lütfen yardım edin....

Kardeş Sahabe,

''ama bir sorum olcak bu noktadalarda esneklik yapmak biraz tedirgin ediyor beni ayet ve hadisler fazla esneklik bırakmıyor gibi sizce yanlış mı düşünüyorum''

YAZMIŞSINIZ.

Sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü sizde,ben de ve insalarımızın büyük bir çoğunluğu da neye inanacağını şaşırdığından tedirginlik içindedir.

Maalesef ülkemizde din adamları,uzmanları,profesörleri HARAM VE GÜNAHLAR konusunda ikiye ayrıldılar.
Bir kısmı klasik tutuculukta çok AŞIRIYA kaçıyorlar,diğer kısmı da dinimizin HOŞGÖRÜ VASFINA İTİBAR EDEREK farklı farklı yorumlar getiriyorlar. Bu konuda size iki misal vereceğim:

1) Kuranda bir ayet ZİNA nın haram olduğunu belirtir ve '' zinaya yaklaşmayın'' der. Zinanın kadınla erkek arasındaki cinsel birleşme olduğunu herkes kabul eder. Ancak aşırılar tokalaşmanın ve birbirine bakmanın zinaya yaklaşmak olduğu yorumuyla tokalaşma el zinasıdır,
birbirine bakma göz zinasıdır derler.
Hoşgörü taraftarları tokalaşmak ve bakmak birleşme eylemi yani zina olmaz, yaklaşmayın ifadesi düşünmeyin,aklınıza bile getirmeyin manasındadır. ELzinası,göz zinası gibi yeni yeni zinalar çıkarmak, bir
kelimesi bile değiştirilemez olan Kur'ana ilaveler yakmaktır,dinimize aykırıdır derler.

Şimdi biz ne yapacağız ? AÇIK VE NET:

5-el-MÂİDE:

87. Ey iman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı iyi ve temiz şeyleri haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez


7-el-A'RÂF :

3. Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

6. Elbette kendilerine peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleri de mutlaka sorguya çekeceğiz!


38-SÂD

29. Sana bu mübarek Kitab'ı, âyetlerini düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar diye indirdik.
87. Bu Kur'an, ancak âlemler için bir öğüttür

DEMEKKİ KENDİ AKLIMIZI KULLANACAĞIZ VE KARARI BİZ VERECEĞİZ.


2) Türban konusu bir ayette: ''HIMARLARINI GÖĞÜSLERİNE ÖRTSÜNLER''
der. Yine klasik tutucular HIMAR kelimesinin türkçe manası başörtüsüdür
derler ve başörtüsü zorunludur derler . Hoşgörülüler ise:

Kur'anda BAŞ ve BAŞÖRTÜSÜ kelimesi yoktur. HIMAR kelimesinin türkçesi
ÖRTÜDÜR derler. Masa örtüsüde HIMARDIR, omuza atılan örtü HIMARDIR
örtü olarak ne biliyorsanız hepsine HIMAR denir derler.

Bu durumda ne yapacağız:

39-ez-ZÜMER :

3. Dikkat et, hâlis din yalnız Allah'ındır. O'nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez.
18. O kullarımı ki, onlar sözü dinlerler,sonra da en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. Gerçek akıl sahipleri de onlardır.

O ZAMAN BENDE AKLIMI KULLANIRIM:

Bu gün ülkemizde türban Mecliste,devlet dairelerinde ,okullarda ve üniversitelerde KANUNEN YASAKTIR. HOŞGÖRÜSÜ SONSUZ DİNİMİZ
mecburiyet halinde domuz eti yemeyi ,oruç tutmamayı mübah saymıştır.

Bu nedenle bu gün ülkemizde üniversitelerde bir milyona yakın kızımız,
devlet dairelerinde çalışan,doktor,hemşşire,avukat hakim, bütün iş alnlarında, polis ve de özellikle 12 kadar F-16 savaş jeti pilotu olarak
bşı açık çalışan kadınlarımızı günahkar (hatta bazı çok aşırıları tarafından
ahlaksız) olarak nitelendirebilenler şunu çok iyi düşünmeliler.

Bu milyonlarca namusuyla çalışan ülkemize ve ülkemiz insanlarına hizmet eden KADINLARIMIZ MI, mı yoksa onları suçlayabilenler mi YÜCE ALLAH NEZDİNDEdaha makbuldür buna SADECE VE SADECE YÜCE ALLAH KARAR VERECEKTİR.

SELAM

09.08.2008 - kemalcan

çok çaresizim lütfen yardım edin....

rey e
kusura bakmayın dikkat edecğim selametle...

08.08.2008 - sahabe

çok çaresizim lütfen yardım edin....

[quote="kemalcan"]TALİB BEY,

Lütfen bu sütundaki tüm yazıları okuyunuz. Görecekdiniz ki bir konuda insanlar fikir aliş verişinde bulunuyorlar.Bu sütundaki tüm yazılar belirli bir seviyede ve terbiye sınırlarına çok itina gösteren yazılar.

Bie tek sizin yazınızda ''almis eline davul zurnayi öttürüyor'' gibi
kenar mahalle kahvehane tarzı bir ifade görüyorum ki terbiye sınırını aşıyor. Lutfen yazılarınızda nezaket ve de nezahet içinde kalmaya özen
gösteriniz.

Selam[/quote]


benim terbiyem bana yeter yazilanlara biraz dikkat edin ehli sünnetin disina cikmayin fikir alisverisinde bulanalim ama ehli sünnetin disina cikmayalim bu son ikazim

saygilar

08.08.2008 - talib

çok çaresizim lütfen yardım edin....

Sahabe kardeş yazılarında bazı harfleri yazmıyorsun,kısaltma yapıyorsun.Lütfen böyle yapma.Selamlar sevgiler

08.08.2008 - rey2466

çok çaresizim lütfen yardım edin....

hukukçu kardeşim
düşüncelerim belki seni yaralamış olabilir ama yaptığınız noktasında biraz daha akla vurarak dşününce o kadar kötü değil sen pişman olmşsn ve tövbe etmşsn byk bir davranış rabbim nnezdindede affedilirsin umarım ve okul ortamında kalacağın yeri değiştrmyi düşünüyrsn tavsiyemdir çok ii edersin orada seni yalnız bırakmazlar ve hep destk olurlar diğr taraftan yanlş birş yapmaman için ellerinden gelenin daha fazlasını yaparlar ailen noktaıda götür onlarıda yurt ortamını ve ev ortamını göster fark zaten ortada.kardeim eğer sorarsan nerden bildiğimi bana onların yaptıkları fedakarlıklar unutulmaz üniversite ortamında beni yutulmaktan yok olmaktan kurtarıp bir birey olabilmemi sağladılar eğer genede şüphen varsa araştır... selametle kardeşim

08.08.2008 - sahabe

çok çaresizim lütfen yardım edin....

s.a talip abimizin ağır eleştirisi biran kendimi farklı bir ortamda hissettirdi.biraz daha farklı hitap kullanılablirdi.ben okuduğumu ve bildiğimi yazıyrm asla fetva yetkim dğl kalkışmam da.yaşça küçüğüm v üniversitede okuyorum önce yaşamımı kuran süzgecinden geçiriyrm snra ihlaslı samimi bilen insanların nasihatlerince yaşamaya çalışıyorum farkınndaysanız yazdıklarımda devamlı ben böyle biliyrm yanlış mı diye soruyorum ama ağır eleştirinz karşısında üzüldüm.bu arada kemalcan abimize teşekkür ederim .bazı din konularında oldukça sıkı düşünüyorum esnek olamıyorum tavsiyelerinizi değerlendireceğim ama bir sorum olcak bu noktadalarda esneklik yapmak biraz tedirgin ediyor beni ayet ve hadisler fazla esneklik bırakmıyor gibi sizce yanlış mı düşünüyorum

08.08.2008 - sahabe

çok çaresizim lütfen yardım edin....

Kardeş sahabe,

Yukarıdaki yazımdan benim genelde dinimizden anladıklarımı görebilirsiniz.

Ben özellikle aşılılıklara karşıyım.Genç kızlarla erkeklerin temiz ve saf arkadaşlıklarında ve hatta belirli ahlak ölçüleri içerisinde flört etmelerini de
makul karşılıyorum. Evlenmeyi düşünen gençlerin uzun süre arkadaşlık etmelerini ve birbirlerini iyice tanımaları gerektiğine inanıyorum.
Birbirini çok iyi tanıyan ailelerin çok iyi bir evlilik kurabileceklerini ve iyi evlatlar yetiştirebileceklerine inanıyorum. Bu konuda size ve Hukukçu kardeşimize şunu söylemek isterim, sizin için üniversite eğitiminizi
tamamlamaktan daha önemli hiçbir şey olamaz.

İlim yapmanın yani üniversiteyi bitirmenizin Aziz Dinimizde:
EN BÜYÜK İBADETLERDEN SAYILDIĞINI SAKIN UNUTMAYIN.
SİZLERE REHBERLİK EDEBİLECEK İKİ AYET:


3-Al-i İmran :

64: ‘’De ki:’Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda müşterek bir kelimeye (tevhide) gelin. Allah’tan başkasına kulluk etmeyelim, O’na hiçbirşeyi ortak etmeyelim ve Allah’ı bırakıp bir kısmımız bir kısmımızı rabler edinmeyelim.’ Eğer yine yüz çevirirlerse deyin ki: ‘Şahit olun biz gerçekten müslümanlarız’’

10-YÛNUS :
“Allah o pisliği aklını kullanmayanların üstüne bırakır.”

Bu iki ayet sizlere Önce KUR'ANA sonrada AKLINIZA müracaat etmenizi
istiyor.

Selam

08.08.2008 - kemalcan

çok çaresizim lütfen yardım edin....

Kardeş hukukçu,

Maalesef ülkemizde bazı din adamları haramlar ve günahlar konusunda çok aşırıya kaçmaktadırlar. Aziz dinimizin çok HOŞGÖRÜLÜ olduğunu söylemiştim,bu konuya kimse itiraz etmez,ancak iş haram ve günahlara gelince hoşgörünün yanından bile geçmezler. Bu tarzda Kur'an dışı binlerce haram ve günah icad etmelerini ben, dini bilgisi ve eğitimi az olan anadolu insanımız hoca efendilere muhtaç olsun,devamlı hoca efendilerine sorular sormak zorunda kalsınlar ve hoca efendiler yoplum üzerinde bir otorite kazansınlar. ( Bu sözlerime bazıları kızacaklar ama ne yapalımki
bunlar bizim gerçeklerimiz.

Size kur'anda olmayan ama bu gün hepinizin bile günah zannettiğniz binlerce misal verebilirim.

Önce yukarıda bahsettiğim bu haram ve günahlar konusunda bir ayet:

5-el-MÂİDE :
9. Allah, iman eden ve iyi şeyler yapanlara söz vermiştir; onlara bağışlama ve büyük mükâfat vardır.

87. Ey iman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı iyi ve temiz şeyleri haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez.

Sizin de bahsettiğiniz zina konusunda,Kur'an zinayı haram kılmıştır.
Ancak zina iki kişi arasındaki cinsel birleşmedir. Öpüşmek zina ile ilgisi yoktur,aynı eylem değildir.

Ancak yukarıda bahsettiğim yorumlarda aşırıya kaçanlar Kur'andaki:
'' zinaya yaklaşmayın '' ifadesinden öpüşmeyi,el ele tutuşmayı,ve hatta
tokalaşmayı ve bakmayı bu ifade içinde mütelea ediyoruz diyerek
el zinası,göz zinası gibi aşırılıklara kaçarlar.

Ancak bu aşırıların unuttukları veya anlayamadıkları veya anlamazlıktan
geldikleri bir mesele var AZİZ DİNİMİZİN RUHU. Aziz ALLAH BİZDEN NE
İSTİYOR VE KUR'AN BİZE NE SÖYLÜYOR:

Aziz Kur'an bize Yüce Allaha inanmamızı,Kur'anın bize iyilik,temiz kalplilik
ve hayatımızı kolaylaştırmak için gönderildiğini anlatır:

2-el-BAKARA:
2.O kitap (Kur'an); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ) için bir yol göstericidir.
82. İman edip yararlı iş yapanlara gelince onlar da cennetliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar

7-el-A'RÂF:
3. Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!
6. Elbette kendilerine peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleri de mutlaka sorguya çekeceğiz!


10-YÛNUS :
“Allah o pisliği aklını kullanmayanların üstüne bırakır.”

Netice oalarak şunu söylemek istiyorum YÜCE ALLAH RAHMAN-İ RAHİMDİR. YANİ MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ.

Her af dileğinizde sizi affeder yürekten iseniz.

08.08.2008 - kemalcan

çok çaresizim lütfen yardım edin....

TALİB BEY,

Lütfen bu sütundaki tüm yazıları okuyunuz. Görecekdiniz ki bir konuda insanlar fikir aliş verişinde bulunuyorlar.Bu sütundaki tüm yazılar belirli bir seviyede ve terbiye sınırlarına çok itina gösteren yazılar.

Bie tek sizin yazınızda ''almis eline davul zurnayi öttürüyor'' gibi
kenar mahalle kahvehane tarzı bir ifade görüyorum ki terbiye sınırını aşıyor. Lutfen yazılarınızda nezaket ve de nezahet içinde kalmaya özen
gösteriniz.

Selam

08.08.2008 - kemalcan

çok çaresizim lütfen yardım edin....

sahabe kardesim almis eline davul zurnayi öttürüyor bir kadin ile bir erkek bir yerde ve odada yalniz kalamaz dinimizce caiz deyil bu kadar pes dogrusu nasil oluyorda böyle bir fetva verir gibi konusuyorsunuz anlayanadim .

07.08.2008 - talib

çok çaresizim lütfen yardım edin....

neredeyse her gün bu siteye girip bilmediğim bir çok şeyi öğreniyorum.bazen şükrediyorum okuduklarımla bazen imreniyorum dinini ne güzel yaşayan insanlar var diye...içim burkuluyor inanın.ben bu kadar zayıf karakterli değildim diyorum.bu kadar büyük boşluklara nasıl düştüm.
bir de günlerdir okuyup çözemediğim bir şey var.zinanın ne olduğunu çözmeye çalışıyorum.acaba birini öpmek gibi bi yakınlaşma zina mı kavrayamadım.hani demişsiniz ya büyük günahlardan değil yaptığınız diye kafam karıştı okuduklarımla karşılaştırınca...zinaya evlilik dışı cinsel ilişki denmiş.o ilişkinin boyutu ne?aynı yatağı paylaşanlar gibiyse ben asla yapmadım..çok büyük bi günaha battım sanki,içim kaldırmıyor düşündükçe....o insanla yakınlaşmama şu an hiç bir anlam veremiyorum..çevremdeki insanlara bakıyorum şu 1 seneleri o kadar güzel,sıradan belki ama bıraktığım gibiler...ben kendimden utanıyorum onları gördükçe...
hayatımın rayını tamamen değiştirmek istiyorum ama o da olmuyor.devlet yurdunda kalıyorum ve berbat bi yer.boş anında seni kurtaracak değil batıracak insanlarla dolu...oda arkadaşlarım erkek arkadaşlarıyla günlerce aynı evde kalıyorlar ve çok rahatlar...içki içenler...daha hayır getirecek,abdestli namazlı insanların yanında kalmak istiyorum...o arkadaşlarımı çok seviyorum.Allah rızası için destek oluyoruz birbirimize ama...ailem izin vermiyor...ileride sorun yaşamamdan korkuyorlar...ama yaşayan benim ve istanbulda bi devlet yurdunu kaldıramıyorum ve kaybolmaktan korkuyorum hayatın anlamsız şeylerinde...onlara anlatamıyorum bunları...dinimi gerçekten yaşamak,bilmediğim bir çok şeyin yerini olabildiğince erken doldurmak istiyorum,daha fazla günaha batmadan...aileme göre önce okulum başarıyla bitmeli sonra bu işlerle uğraşmalıyım...diyemiyorum ki ben bu seneki gibi batmak istemiyorum,gül yüzlü,nur yüzlü insanlar arasında bi parça güzellik kazanmak istiyorum diye...yaşadıklarımı bilmiyorlar....dualar ediyorum Rabbim hayırlı olanı versin.dualarınızda beni de unutmazsanız çok sevinirim...

07.08.2008 - hukukcu

çok çaresizim lütfen yardım edin....

'İki cins arasında özellikle kızların erkeklerle arkadaşlık etmemeleri,konuşmamaları,birbirinden uzak durmalarını istemek çok yanlıştır.Bir genç kız ve erkek iyi ve temiz niyetlerle arkadaşlık ediyorlarsa ve hele de evlenmeyi düşünüyorlarsa ,bu durum gayet normal ve olması gerekendir.'bu yazdığınız benim tavsiyeme karşı yazılmış benim niyetim kardeşe yardım etmek bilmiyorum erkek arkadaşı ile bundan sonra nasıl yaşarlar ama durumdan kendi psikolojik yapısını kurtarabilmek için bu yolun uygun olduğunu düşünüyorum.selametle ...

07.08.2008 - sahabe

çok çaresizim lütfen yardım edin....

'İki cins arasında özellikle kızların erkeklerle arkadaşlık etmemeleri,konuşmamaları,birbirinden uzak durmalarını istemek çok yanlıştır.Bir genç kız ve erkek iyi ve temiz niyetlerle arkadaşlık ediyorlarsa ve hele de evlenmeyi düşünüyorlarsa ,bu durum gayet normal ve olması gerekendir.'bu yazdığınız benim tavsiyeme karşı yazılmış benim niyetim kardeşe yardım etmek bilmiyorum erkek arkadaşı ile bundan sonra nasıl yaşarlar ama durumdan kendi psikolojik yapısını kurtarabilmek için bu yolun uygun olduğunu düşünüyorum.selametle ...

07.08.2008 - sahabe

Konular