Asıl Hayret Edilecek Şey

Bir gün bir adam, Hz. Ömer’e şöyle dedi:

“Şu satranca hayret ederim. Satranç tahtasının uzunluk ve genişliği birkaç karıştan ibaretken, insan onun üzerinde binlerce oyun oynasa, her oyunu mutlaka öbüründen farklı olur. Hiçbiri diğerine benzemez.”

Hz. Ömer de ona şu cevabı verdi:

“Bundan daha çok hayrete ve dikkate şayan olanı vardır. O da şudur ki, insanın uzunluk ve genişlik itibarıyla bir karıştan ibaret olan şu yüzünde, kaşlar, gözler, burun, ağız gibi organların yerleri değişmediği halde, yine de, dünyanın dört bir yanında, yüzleri birbirinin tıpatıp aynı iki kişi bulamazsın. Şu ufacık, el ayası kadar bir yerde, böyle sonsuz farklılıklar yaratan Allah’ın kudret ve hikmeti ne kadar büyüktür.”

3 yorum

Ynt: Asıl Hayret Edilecek Şey

[center][b]ömerden (Allah ondan razı olsun) ancak böylesi muhteşem cevap beklenir....teşekkürler kardeşim...[/b][/center]

14.04.2009 - neyzen.lal

Bisimihi Sübhanehu

Burun rahatsızlıkları üzerinde uzmanlaşmış inançlı bir kulak burun boğaz uzmanının Rabbimden başka bir şeye secde edecek olsaydım bu vazifesini mükemmel bir şekilde yapan ve işleyişiyle bizi kendine hayran bırakan burun olurdu dediğini duymuştum.İnsan tefekkür edince vücudumuzdaki en küçük unsurların bile mükemmel bir şekilde yaratıldığını görecektir.Ve bu şekilde herşeyi en ince ayrıntısına kadar ayarlayan bütün canlıları nizam ve intizam içinde yaşatan bir yaratıcının olduğunu bir kez daha hatırlayacaktır.

25.08.2007 - cihan

Asıl Hayret Edilecek Şey

nekadarda düşündürücü ama insanlar o bir avuç yüzde neler neler planlıyorlar rabbim korusun

25.08.2007 - abıhayat

Konular