benim bi sorum olacaktı

selam. değerli arkadaşlar bilindiği gibi ramazan ayındayız ve ben bişeyi, çok merak ediyorum. oruçlu iken mezi gelmesi orucu bozar mı. yani sonuçta orgazm olunmuyo ama blmek sitedim bozuyo mu acaba??????

5 yorum

benim bi sorum olacaktı

yok öyle değil. o sıvının insan bedenindeki görevini sordum ben. ne işe yara görevi nedir yani

30.09.2007 - duygu1600

benim bi sorum olacaktı

[size=13px][b]Vedi; bildiğim kadarıyla insanların ağır yük kaldırması, kendisini zorlaması, düşmesi gibi esnalarda gelebilen katı ve beyaz bir sudur. [/b][/size]

29.09.2007 - ankebut-57

benim bi sorum olacaktı

burda bişey sormak istiyorum. vedinin görevi nedir. inanın bu konuları ilk kez konuşuyorum. soracağım kimse de yok. hemcinslerim cevaplarsa sevinirim

29.09.2007 - duygu1600

teşekkürler

Allah razı olsun. çok çok teşekkürler

25.09.2007 - duygu1600

benim bi sorum olacaktı

Değerli kardeşim,

Öncelikle [b]"Meni, mezi ve vedi"[/b] nedir onlara bakalım.

[size=13px][b]Buluğ çağma ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır.

1- İdrar,
2- Meni,
3- Mezî,
4- Vedî.

Bunlardan guslü gerektiren yalnız menidir. Meninin üç özelliği vardır:

1- Sıçrayarak çıkması,
2- Hazzın hasıl olması.
3- Yaş iken hamur kokusunu, kuru iken yumurtanın beyaz kısmının kokusunu vermesidir.

Vedî: İdrardan sonra çıkan katı ve beyaz bir sudur.
Mezî de beyaz ve ince bir su olup şehvet hissi galebe çaldığı anlarda meydana gelen bir sudur. Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez.

Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez.

Guslü Gerektiren Haller:

[color=red]1. Cinsel ilişkide bulunmak:[/color]Meni gelmese bile erkekle kadının cinsel organları birbirine kavuşursa gusül gerekir.
Resulullah (s.a.v.) bu konuda şöyle buyurmaktadır: "Kadının ve erkeğin sünnet mahalleri birbirine dokunur da kertik kaybolursa gusül, lazım gelir. "(1)

[color=red]2. İhtilam olmak:[/color] Erkek veya kadından uyku ya da uyanıklık halindeyken şehvetle meninin çıkması da guslü gerektirir. Resulullah (s.a.v.)'a: "Bir kimse elbisesinde ıslaklık bulsa, ancak ihtilam olduğunu hatırlamasa yıkanması gerekir mi?" diye soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Evet gerekir" diye cevapladı. Sonra ihtilam olduğunu görüp de yaşlık göremeyen kimseden soruldu. Resulullah (s.a.v.): "Ona gusül gerekmez" dedi.."(2)

[color=blue][u]DİPNOTLAR[/u][/color]
(1) Buhârî, Gusl 28; Müslim, Hayz 87; Ebu Dâvud, Taharet 84; Nesâî, Taharet 129; Ibn Ma'ce, Taharet 111; Muvatta, Taharet 71
(2) Ebu Dâvud, Taharet 95; Tirmizî, Taharet 82

***

Tüm bunlardan sonra sorunuzun cevabına gelince; Merhum Ömer Nasuhi BİLMEN'in Büyük İslam İlmihali'ndeki şu ifadeyi aktarmak yeterli;

Zevcesinin veya başkasının yüzüne veya herhangi bir uzvuna tekrar suretinde olsa dahi, bakması ile ve bakışından veya bunları düşünüşünden dolayı şehvetle akıntı olması ile de orucu bozulmaz.

Selam ve sevgiler...
[/b][/size]

24.09.2007 - ankebut-57

Konular