namaz



1 yorum

namaz

[size=13px][b]Değerli kardeşim,

1- Öğle namazı son vakte kadar kılınır. Evelinde kılmak efdaldir.
2- İkindi namazı akşam namazına 45 dk kalaya kadar sünnetiyle kılınır. Bundan sonra yalnız farzı kılınır.
3- [url=http://www.zehirliok.net/forum/viewtopic.php?t=398]Akşam namazı vakti ile ilgili çok önemli bir hatırlatma [/url]
4- [url=http://www.zehirliok.net/forum/viewtopic.php?t=346]Yatsı namazının kerâhet vakti [/url]
5- Kırâat, vitir ile nâfilelerin ve iki rek'atli farzların her rek'atinde, dört rek'atli farzların ise ilk iki rek'âtinde farzdır. Son iki rek'âtinde okumak ise sünnettir. Farz olan kırâat miktarı, üç kısa âyet veya bu miktarda uzun bir âyettir.
6- Evde veya kırda kılınacak farz namazlar için hem ezan, hem de ikamet getirmek daha faziletlidir. Yalnız ikametle de yetinilebilir. Fakat ezanla yetinmek mekruhtur.
7- İş yerin de veya başka yerde namazın farziyeti düşmez. Her yerde kılınmalıdır.
8- Tesbih çekmeyince namaz olur ama bunları mümkün mertebe terketmemelidir. Namazların sünnetleri de vardır. Bu sünnetler, namazların vaciblerini tamamlar. Onlardaki noksanlıkları giderir ve fazla sevab kazanmaya sebeb olur. Sünnetlere riayet edip devam etmek Allah'ın peygamberine sevgi alametidir. Bununla beraber bu sünnetleri terk etmek, namazın bozulmasını ve tekrar kılınmasını gerektirmez. Fakat küçümsemeksizin kasden terk edilmesi bir hata ve bir mahrumiyettir. Fakat sünnetin hak görülmemesi, boş ve hikmetten uzak sayılarak küçümsenmesi, -Allah korusun- küfürdür. Çünkü Sünnet de şer'î hükümlerden ve esaslardan biridir.
9- [url=http://www.zehirliok.net/forum/viewtopic.php?t=1421]Namaz Vakitleri[/url]

[/b][/size]


[i]Muhtasar İlmihal ve Büyük İslam İlmihali.[/i]

05.10.2007 - ankebut-57

Konular