Evimizde kimse yoksa

[b][size=18px][color=olive]Evimizde kimse yoksa


Sual: Evimize veya camiye girdiğimiz zaman içeride kimse yoksa, nasıl selam vermeliyiz?

CEVAP

Kimse yoksa, (Esselamü aleynâ ve alâ ibâdillahissâlihîn) diye selam verilir. Çünkü evimizde ve camide melekler vardır. Kendi üzerimizde de, melekler vardır. Hepsine selam vermiş oluruz.



Göz zinası



Sual: Bir kız ile konuşuyor ve el ele tutuşup geziyoruz. Konuşmamız ve el ele tutuşmamız zina mıdır?

CEVAP

Tek başına zina denilince, cinsel ilişki anlaşılır. Kıza bakmanız, göz zinasıdır. Konuşmanız, dil zinasıdır. Bir hadis-i şerif meali:

(Gözlerin zinası bakmak, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası konuşmak, elin zinası tutmak, ayakların zinası yürümektir.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]



Başkasına gelen belaya sevinmek



Sual: Arkadaşlarımın başına üzücü bir olay gelse, üzülemiyorum. Hatta seviniyorum. (Oh oldu) diyorum. Başkasına gelen belaya sevinmenin dindeki yeri nedir?

CEVAP

Bu çok kötü bir huydur. Tevbe istiğfar etmeli. Onların iyiliği için hep dua etmelidir. Çünkü aynı şeyler sizin de başınıza gelebilir. Bir hadis-i şerif meali:

(Müslüman kardeşinin uğradığı felâkete sevinme. Allahü teâlâ, rahmet eder, onu, o felâketten kurtarır da, seni derde uğratabilir.) [Tirmizi]



Eden bulur



Sual: Bir tanıdık, bir arkadaşının eşini kaçırıp evlendi. Dinen bu uygun mu?

CEVAP

Üç yönden uygunsuzdur:

1- Başkasının eşini ayartmak çok günahtır. Bir hadis-i şerif meali:

(Birinin karısını ayartıp aldatan bizden değildir.) [Ebu Davud]

2- Kocası, o kadını boşamadan hiç kimse onunla evlenemez. Yaptıkları zina olur.

3- Kocası, eşinin kaçtığını duyunca hemen boşasa bile, iddet müddeti bitmeden kesinlikle evlenemezler. Evlenirlerse zina olur.

Biri, birinin eşini ayartırsa, başkası da onun eşini ayartabilir. (Eden bulur) demişlerdir. Bir hadis-i şerif meali:

(Siz namuslu olursanız, kadınlarınız da namuslu olur.) [Hâkim]

Kocasına ihanet edip başkasına kaçan kadın, kaçtığı erkeğe de ihanet edebilir. O erkeğe niçin kaçtı? Ya malı için veya yakışıklı gördüğü için yahut genç gördüğü için kaçtı. Hangi sebep olursa olsun, ondan daha zengini, ondan daha güzeli, ondan gencini bulunca ona da kaçmayacağını kim garanti edebilir? Allah korkusu olmayan, her şeyi yapabilir.



Dinimiz İslam Mail Grubu

[/color][/size][/b]

6 yorum

Ynt: Evimizde kimse yoksa

sitenizi tesadüfen buldum ve çok beğendim... bu yaşlarda tahmin edersinizki merakımız çok oluyor. bu sitede yavai yavaş sorularıma yanıt buluyorum ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)

23.12.2008 - sansur04

Evimizde kimse yoksa

[quote="gurbetci 67"][quote="DILRUBA34"]Ne yazık ki zamanımızda aile ilişkileri bu olayların artmasına sebebiyet veriyor.Haremlik selamlıklar olsa herkes islamı bilerek hareket etse bu utanç verici durumlarda söz konusu olmaz...islama uyanlara yabani gözüyle bakılıyor.ama asıl rahatlık,güven ve mutluluk islamın ta kendisidir.ALLAHÜ TEALA CÜMLEMİZİ MUHAFAZA ETSİN ŞEYTANA UYUPTA ŞAŞIRTMASIN.AMİN.[/quote]


aramiza hosgeldiniz.
tesekkürler kardesim[/quote]

13.02.2008 - talib

Evimizde kimse yoksa

[quote="DILRUBA34"]Ne yazık ki zamanımızda aile ilişkileri bu olayların artmasına sebebiyet veriyor.Haremlik selamlıklar olsa herkes islamı bilerek hareket etse bu utanç verici durumlarda söz konusu olmaz...islama uyanlara yabani gözüyle bakılıyor.ama asıl rahatlık,güven ve mutluluk islamın ta kendisidir.ALLAHÜ TEALA CÜMLEMİZİ MUHAFAZA ETSİN ŞEYTANA UYUPTA ŞAŞIRTMASIN.AMİN.[/quote]



tesekkürler kardesim

13.02.2008 - talib

Evimizde kimse yoksa

Ne yazık ki zamanımızda aile ilişkileri bu olayların artmasına sebebiyet veriyor.Haremlik selamlıklar olsa herkes islamı bilerek hareket etse bu utanç verici durumlarda söz konusu olmaz...islama uyanlara yabani gözüyle bakılıyor.ama asıl rahatlık,güven ve mutluluk islamın ta kendisidir.ALLAHÜ TEALA CÜMLEMİZİ MUHAFAZA ETSİN ŞEYTANA UYUPTA ŞAŞIRTMASIN.AMİN.

13.02.2008 - DILRUBA34

Evimizde kimse yoksa

[b][size=18px][color=blue]nezaketinize teşekkür ederim.
Allahu teâlâ sizi ve bizi iki cihanda aziz ve güzel eylesin.amin.
sağlıcakla kalınız.[/color][/size][/b]

15.11.2007 - dutkmd

Evimizde kimse yoksa

Bu güzel bilgiler faydalı bilgiler için teşekkürler arkadaşım Allah celle celalühü razı olsun...

15.11.2007 - keceemre

Konular