Saygı duymak ne demektir?

[b][color=blue]Saygı duymak ne demektir?

Sual: Bizim ibadetlerimize saygı gösteren, bayramlarımızı tebrik eden gayrimüslimlerin ibadetlerine, dini bayramlarına saygılı olmamız, Noellerini tebrik etmemiz gerekmez mi?
CEVAP
Gayrimüslim, ibadetlerimize saygılı olsa, kâfirliğine asla bir zararı olmaz. Hatta Müslümanlar saygı için cami yaptırsa, Ramazanda oruç tutsa, bayramlarımızı tebrik etse, dinlerine, inançlarına bir zarar gelmez. Fakat bir Müslüman, onlara mahsus ibadetleri yaparsa, mesela haç takarsa, zünnar kuşanırsa, Noel’i kutlarsa kâfir olur.
Saygı duymak, kıymet vermek demektir. Fakat günümüzde farklı anlamda kullanılabiliyor. Mesela, oruçlu bir kimse rahatsız olmasın diye, yanında yiyip içmeyen için, Müslümanın orucuna saygı gösterdi deniyor. Bu anlamda, Müslümanlar da, hiçbir gayrimüslimin ibadetine, bayramına karışmaz. Dinimiz, herkese din ve ibadet hürriyeti vermiştir. Fakat onların kiliselerine, haçlarına ve dini bayramlarına hürmet edilmez. Bu ikisini karıştırmamalıdır.

Dövme yaptırmak

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

Salih imam

Sual: İmam-ı Rabbani, İmam-ı Gazali ve Hazret-i Mevlana gibi âlimlerin veya kitaplarının aleyhinde konuşan kimsenin arkasında namaz kılınır mı?
CEVAP
Salih imamları tercih etmelidir.



Dinimiz İslam Mail Grubu
__________________[/color][/b]

4 yorum

Saygı duymak ne demektir?

Saygı duyarak nasıl olsa saygı duyulan bir iş yapıyorlar bende bu saygınlığı edineyim diyen cehl-ü gaflet içerisinde olabilenler çok..

Gerektiği yerde yapan yok ya neyse...

12.03.2008 - Hanif

Saygı duymak ne demektir?

donör yaptıran taşıyıcı annliğe hoş bakan insanlarla aynı fikri taşımayan bir insan sadece fitne olmasın diye bu düşüncenize saygı duyarım dese ama onaylamasa dinimiz açısından günaha girmiş olur mu?

14.02.2008 - DILRUBA34

Saygı duymak ne demektir?

kardesim Allah razi olsun güzel sual ve cevaplar ve aydinlatici bilgiler icin

08.01.2008 - talib

Saygı duymak ne demektir?

gercekten bu kelimede cok sikintim oluyor... herkesin bir birinin görüsüne "müdahale olmadikca" saygili olmalidir düsüncesinin manasiyla islama zit görüste olan bir kisinin görüsüne saygili olmak "kiymet vermek" cok baska mana vermekte... belki herkesin bir birinin görüsüne anlayisli olmasi veya tahammül göstermesi kelimeleri kullanilabilir ... ancak tahammül göstermekte bence biraz zorlanmak gibi geliyor, o bakimdan anlayisla karsilamak oldukca yumusak oldugu icin bu kelimeyi saygili olmak yerine kullanmaya calisiyorum...

08.01.2008 - alaattin

Konular