Müslümanların öz eleştiriye ihtiyacı var

[size=18px][color=green]Müslümanların öz eleştiriye ihtiyacı var


İnsan olanın şu Filistinlilere bakıp üzülmemesi mümkün değil. Kim bilir kaçıncı İsrail saldırısı, kaç bininci ölen bebek. Tanklara, füzelere karşı taşlarla savunma, tanklarla tahrip edilen ekili tarlalar, kesilen elektrik, su, yükseltilen modern zamanlar demir perdeleri, bir kere daha ölen yüzün üzerinde zavallı.
İsrail, yine Filistin’i ve Filistinliyi cezalandırıyor. ABD’nin dediği sadece “kavgayı kesin” sözünden ibaret. AB’ninki ondan farklı değil. BM lafta kınamakta.
Peki kabahat sadece İsrail’le saydığımız merkezlerde mi? Filistinlilerde hiç mi suç yok? Var, hem de hayli fazla. Bugün İsrail onları kırmakta. Daha bir ay evvel kendi kendilerini kırıyorlardı. Küçücük bir devlet, küçücük bir nüfus ve Hamas ve El Fetih diye ayrılmalar. Siz birbirinize düşerseniz, birlik beraberlik olmazsa bu elbette düşmanın ekmeğine yağ sürer.
Filistinli, kardeşine destek olacağına boğazına sarılmakta. Halbuki dünyadaki Arapların en zenginlerinin, en kültürlülerinin Filistinli Araplar oldukları söylenmekte. Nerede o kültür, o servet? Neden işlemez? Şu gün Filistin’de kim iktidar, kim başbakan, ne kadar belli?
Bugünkü Filistin, dünkü Afganistan gibi. Afganistanlı mücahitler, işgalci komünist Ruslarla onların iş birlikçisi yerli komünistlere karşı memleketlerini aslanlar gibi müdafaa ettiler. Destanlar yazdılar. Yüreğimizin yarısı oradaydı. Daha sonra Bosna savaşında olduğu gibi Müslümanlar, onlara maddî-mânevî her türlü yardımda bulundular. O bir avuç kahraman, inanılmazı başardılar, Rusları Afganistan’dan attılar. SSCB imajı böylece yıkım sürecine girdi. Fakat aynı Afganlılar, daha sonra birbirilerine düştüler. Radikalleştiler... Hem kendilerine zarar verdiler, hem Müslümanlara. Şimdi bir kargaşadır gidiyor. Her gün ne olur, kaç kişi ölür bilinmemekte.
Onlar öyle ama, acı bundan ibaret değil. Kafkaslar’da, Irak başta olmak üzere Orta Doğu ve Afrika’da Müslümanlar ya yek diğerine düşmüş vaziyette veya Bangladeş, Somali vs. misalinde olduğu gibi gayet sefil vaziyetteler. Dünya Müslümanları başsız. Bir İKT var fakat ne kadar etkin, ne yapar, hangi derde derman olur? Zaten askerî gücü yok. BM gibi gerektiğinde asker gönderemiyor. Tek başına bir İsrail-Filistin ihtilafını bile çözememekte. Ondan geçtik, Filistinlileri barıştıramıyor.
Bugün batıda Müslüman eşittir terörist gibi dehşetli bir iftira gündemdedir.
Objektif olalım...
Müslümanlar suçlu.
Gerektiği kadar çalışarak şu geri kalmışlık çemberini kırmıyorlar. Diğer kardeşlerini sevmiyorlar. En ufak ihtilafta kendi kendilerini katlediyorlar...
Bu berbat halden nasıl kurtulacağız?
Türkiye’nin önce bölgesel süper güç, sonra süper güç olmasıyla. Bu sebeple, yolumuzu kesmek için o bölücü örgütü karşımıza çıkarttılar. PKK sadece Türkiye’ye değil, bütün dünya Müslümanlarına, mağdurlara da kötülük etmekte. Müslümanların sahibi Türkiye’dir, koruyucusu TSK’dır.
Türk, Arap, Acem, Kürt, Afgan, Filistinli...bütün Müslümanların öz eleştiriye ihtiyacı var. Öz eleştiri/nefs muhasebesi yapacak ve gerçekleri görecekler. Bizim alacağımız ders şudur, PKK ile kaybedilen kan yetmezmiş gibi baş örtüsüyle de zaman kaybetmeyelim.
Zira Ankara’yı büyük işler bekliyor.


Entellektüel Boyut
Rahim Er
Türkiye Gazetesi[/color][/size]

Konular